De nieuwe generatie wijnmakers in Bordeaux
Portretten
december 1, 2020

De nieuwe generatie wijnmakers in Bordeaux

De passie voor het produceren van wijn zit vaak in de familie. Want zonen en dochters krijgen de wijnambacht met de paplepel ingegoten. En nu is het aan hen. De jonge generatie neemt de wijnproductie in Bordeaux over. Vol ambitie gaat ze de uitdaging aan. Ontdek hier de nieuwe generatie Thienpont in Château de l’Hêtre !
wijngaard groen frankrijk
Belgium loves Bordeaux!

België houdt van Bordeaux. En omgekeerd. De Belg Maxime Thienpont nam in 2015 het Château de l’Hêtre over van zijn familie. Het domein ligt in het zuidoosten van het gebied Castillon Côtes de Bordeaux dat bekendstaat voor zijn expressieve rode wijnen en zijn rijke geschiedenis.

château d'hêtre huis

Kwaliteit zoekt talent

Het domein van het Château de l’Hêtre grenst aan het beroemde kalksteenplateau van de Saint-Emilionstreek. De klei- en kalksteengrond maken van deze plek een uitstekend terroir. Vanuit de tuin heb je een prachtig uitzicht over de glooiende landschappen. Een fantastische plek om te wonen en werken.

tractor wijnmaker wijngaard boom

Bio en bomen

Bomen in een wijngaard? Dat zie je niet vaak. Maar op dit wijndomein staan bomen centraal.

 Ze zorgen voor een gezonde grond waardoor er op een zo natuurlijk mogelijke manier biowijn geproduceerd kan worden. Daar is het Château de l’Hêtre niet alleen in want bijna 60 % van de wijngaarden in Bordeaux is biologisch geïnspireerd.

Wist je dat ‘hêtre’ beuk betekent in het Frans? De naam van het Château de l’Hêtre weerspiegelt Maximes passie voor bomen in de wijnteelt.

Welke druiven?

In de donkerpaarse wijnen met bessenaroma’s proef je vooral de Merlot druif en 5% Cabernet Franc.

wijndruif cabernet druif

Ps; wil je weten hoe je deze fruitige wijnen combineert met een heerlijk gerecht? Kijk dan naar de nieuwe aflevering van Njam!

Chef Dominique Persoone en sommelier Andy de Brouwer stellen je  lamstoverij met een Château d’Hêtre 2017 voor. Kijk nu hier naar de aflevering voor het recept. Smakelijk!

Van generatie op generatie

Veel wijnbouwers in Bordeaux komen uit families die hun passie en noeste arbeid van generatie op generatie doorgeven. We hopen dat ook de nakomelingen van het Château de l’Hêtre nog jaren wijn zullen produceren zodat we nog lang van deze voortreffelijke wijn kunnen genieten. 😉

Tekst en foto’s: Meredith Thorina Geldof

DISCOVER MORE

Zoete wijnen uit Bordeaux!

Wij wensen je een zalig kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar!

Makkelijke gids voor appellations uit Bordeaux