De leukste Instagramaccounts voor elke wijnliefhebber
Onderwijs
november 30, 2020

De leukste Instagramaccounts voor elke wijnliefhebber

Ben je een echte kenner of zet je je eerste stappen in de wijnproeverij …? Op Instagram vindt iedereen een schat aan inspiratie! Ontdek onze selectie en geniet !

  1. @Châteautrianon

Steeds meer wijnkastelen in de Bordeaux hebben hun eigen Instagramaccount en bieden je een boeiende inkijk in het dagelijks leven tussen de wijnstokken. Wij zijn helemaal verliefd op de foto’s van Château Trianon, die je het gevoel geven dat je in de voetsporen van de wijnboer treedt.

 

2.@sweetbordeauxofficiel 

We kunnen het niet vaak genoeg herhalen: in de Bordeaux vind je ook witte wijnen (en niet van de minste!). Weet je niet goed waarmee je die zoete witte wijnen best combineert, dan schiet SweetBordeaux je te hulp. Waarbij drink je zoete witte wijn, hoe laat je hem volledig tot zijn recht komen of geef je hem net een bijzondere twist? Als deze wijn je nauw aan het hart (en aan de mond) ligt, check dan snel dit account.

 

3. @vignoblesmercadier

Een Instagramaccount uit de duizenden! Hier ontdek je, met behulp van prachtige foto’s, het verhaal van de wijnen, het familiebedrijf en de fantastische natuur op het domein. Dit account is een lust voor het oog, of je nu droomt van een retraite in de Bordeaux of graag op de hoogte bent van wat er in de wijngaarden gebeurt.

 

4. @bordeauxwijnen

We zien je al met de ogen rollen, maar natuurlijk kan ook ons eigen account niet onvermeld blijven. Backstage op de wijndomeinen, het laatste nieuws, superbe foto’s van onze regio en de wijnbouwers … Wij zorgen ervoor dat je alle info in handen hebt om de Bordeauxstreek te komen ontdekken. Of om even weg te dromen bij de foto’s.

 

 

5. @rougeauxlevres

De passie van de sprankelende Margot werkt aanstekelijk. Deze straffe dame vertelt je alles over de vrouwen in de wijnteelt en geeft je heel wat inspiratie voor je volgende reis. Niet te missen zijn haar Live Stories, waarbij je haar avonturen rechtstreeks kan volgen.

 

6. @victoriahardinaphoto 

Hou je van wijn én mooie foto’s? Onlangs spotten we het account van deze fotografe in Bordeaux. Ze maakt prachtige sfeerbeelden van het leven in de wijngaard. Je kan er ook heerlijk wegdromen bij foto’s van wijn in übergezellige settingen.

 

7. @juliereyphotographe 

Als je niet genoeg kan krijgen van mooie beelden, volg dan het werk van Julie Rey. Zij geeft je een blik achter de schermen in de wijngaard met focus op de natuurlijke elementen van bordeauxwijnen.

8. @wine_advocate (Robert Parker)

Welkom op het Instagram account van één van de bekendste wijnjournalisten. Robert Parker is een Amerikaanse journalist die wijnen uit de hele wereld bespreekt. Op zijn account vind je allerlei informatie en nieuwtjes over wijn. De Bordeauxwijnen krijgen een prominente plaats in zijn reviews!

 

9.@wineenthusiast

Deze pagina geeft je niet alleen leuke tips en inzichten, maar je kan er ook inspiratie vinden voor toffe accessoires om je wijnpassie helemaal aan te vullen !

 

10. @sommelier.friends

3 Belgische vrienden die graag wijn drinken? We stellen graag het account van deze levensgenieters aan je voor waar je review vindt over wijn en wijngaarden.

Deel jij ook graag jouw wijnplezier op Instagram ? We reposten jouw bordeauxwijn graag via #bordeauxwijnen of via de tag @bordeauxwijnen!

DISCOVER MORE

Coquilles met butternut en zeekraal door @helenkookt

3 verrassende cocktailrecepten met onze zoete witte wijnen

Maak stoofvlees zo lekker als die van moeder – Belgium Loves Bordeaux !