Een ode aan de uitingsvormen van Bordeaux wijn

- Wijnstokvariëteit, Vitis vinifera -

De verschillende druivenrassen onderscheiden zich van elkaar door de vorm van de bladeren en de druiven, de kleur van de druiven, de samenstelling en de aroma's... In de loop der jaren heeft de mens zijn kennis van de druivenrassen uitgebreid om zich te kunnen aanpassen aan verschillende terroirs. Zo wordt er voortdurend gestreefd naar het behoud en de verbetering van de druiven.

2 KENMERKEN VAN MADE IN BORDEAUX!

HET PALET VAN DRUIVENRASSEN

Voor de productie van Bordeaux wijnen worden zes hoofddruivenrassen gebruikt, drie rode en drie witte. Dankzij een uitstekende kennis van de soorten grond kon de selectie van de druivenrassen verder worden ontwikkeld om het aromatische karakter van de wijnen te optimaliseren. Complementaire druivenrassen, de zogenaamde "aanvullende druiven", die in kleine hoeveelheden worden toegevoegd, kunnen bij het samenstellen van een blend het karakter van de wijn nog verder verrijken.

TONEN EN AROMA'S VOOR EEN GEBLENDE WIJN

Om een wijn te maken, worden de specifieke aroma's van elke druif gecombineerd. Een van de bijzonderheden van de Bordeaux wijnen is dat ze het resultaat zijn van een blend van meerdere druivenrassen. Elk druivenras heeft zijn eigen kenmerken, zijn terroir en zijn microklimaat. Uit de beheersing van deze goede combinaties komt het specifieke karakter van de Bordeaux wijnen voort.

Een uitblinker in druivenrassen

De Wijnschool van Bordeaux.

Neem deel aan ludieke en interactieve oenologische workshops van de Wijnschool van Bordeaux om alle subtiliteiten van de druivenrassen van Bordeaux te leren kennen.

Ontdek de workshops

ONTDEK MEER

Een wijn kiezen

Wijnjaren

ONS TERROIR

La Cité du Vin - Een walhalla voor elke wijnliefhebber

GEBEURTENIS