(s)maak de zomer in België met een frisse bordeauxwijn !
Onderwijs
juli 31, 2020

(s)maak de zomer in België met een frisse bordeauxwijn !

Doe je dit jaar een staycation en ons eigen land te (her)ontdekken? Wij gingen alvast op stap en zochten voor jou 3 toffe plekken uit om te picknicken met een bordeauxwijn. We delen ze graag met jou!

meisjes wijn gent

3 picknick tips in België ! 

  1. De Graslei in Gent

Ga naar één van de mooiste steden in België, flaneer op de winkelstraat en de korenmarkt en eindig je wandeling met een verfrissende zoete bordeauxwijn. Een Loupiac? Een Sauternes? Een Première Côtes de Bordeaux? Wat je ook kiest, deze zoete bordeauxwijnen kan je ideaal combineren met aardbeien, een ijsje of nog een wafel.😉

aardbei zoete wijn hoed

Onze wijntips

Bastor Lamontagne

Sauternes : Aantrekkelijke sauternes, niet super extrovert maar eerder verfijnd. Aangename tonen van honing, mango en ananas, gekoppeld een frisse zuren. Lekker!

Château Loupiac Gaudiet

Loupiac : Zoete wijn met impressies van rijpe ananas en tonkaboon, breed en rond van smaak met een frisse en lange finale waarin een vleugje witte peper zit.

Château La Hargue

Prima zoete bordeaux, aangenaam en vlot met vrolijke impressies van sterfruit. Niet plakkerig zoet maar met een fijn zuurtje. Complexloos genieten.

  1. Het Atomium in Brussel

In Brussel is er zoveel meer te zien dan de grote markt of de beurs. Neem je picknick mandje mee en geniet van elkaar en een rosé bordeauxwijn met het op Atomium op de achtergrond. De hoofdstad in volle glorie met jullie aanwezigheid !

 

wijn rosé brunch

Onze wijntips

Esprit de Gandoy 1281

Lichte en soepele rosé met een massa klein rood fruit, speelse zuren en een fijne structuur. Een tip als zomers aperitief, smakelijk en fris.

Château Bel Air Perponcher

Wit vermomd in rosé, want super discreet van geur. De smaak daarentegen is zeer verfijnd met florale aroma’s en rode snoepjes. Elegantie ten top!

Château Panchille

Uitgesproken geur van bloemen en snoepjes, aantrekkelijk! Ook de smaak is dat, want fruitig en fris met een sensuele finale. Perfecte picknickrosé.

  1. De Belgische kust

Trek er met je vrienden naar de Belgische kust op uit. Na een verfrissende duik in het water heb je wel een lekkere witte droge bordeauxwijn verdiend. Suggesties zoals een Entre-Deux-Mers of een witte Blaye Côtes de Bordeaux werken altijd. 😉

kust apero witte wijn

strand duinen vrienden wijn

Onze wijntips

Les Hauts de Sainte-Marie

Een speelse en vlotte entre-deux-mers, fris van smaak met fijne toetsen van kruisbessen en aalbessen. Complexloos, pittig en lang. Zomerse wijn.

Château Haut Nadeau

Een knappe entre-deux-mers met hints van abrikoos, citrus en bloemen. Evenwichtig en sappig met een fijn bittertje in de finale voor extra frisheid.

Château des Tourtes

Elegantie uit Bordeaux! Weelderige geur van goudreinetten en steenfruit, vol en rond van smaak met ragfijne zuren voor een prachtig evenwicht.

Wat is jouw favoriete plek in België om een bordeauxwijn te drinken ? Tag ons via @bordeauxwijnen et #bordeauxwijnen ! Santé ! 

Tekst en foto’s: Meredith Geldof

DISCOVER MORE

(s)maak de zomer in België met een frisse bordeauxwijn !

eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX

De kleurrijke zomerrecepten