Niet te missen: op ontdekking in Bordeaux
Nieuws
mei 26, 2017

Niet te missen: op ontdekking in Bordeaux

Het mooie weer is in zicht en daarmee ook de drang om er op uit te trekken! Laat je verrassen door de mooie wijngaarden, muziek, cultuur én wijndegustaties. Wij hebben alvast een aantal must-sees en must-do’s voor jou uitgestippeld.

In 2017 stelt Bordeaux het beste van twee werelden voor aan wijnliefhebbers. Wie van wijn houdt zal zich niet vervelen in Bordeaux, maar ook wie van cultuur en sport houdt moet zich geen zorgen maken. Wij hebben alvast een to-do-lijst opgesteld voor jullie: ontdek alle evenementen hier. In Bordeaux kan je natuurlijk ook iets leren over onze wijnen, we beschikken zelfs over een heuse wijnschool. Er zijn lespakketten voor iedereen die iets wil bijleren. Zo kunnen fanatiekelingen intensieve cursussen volgen, en kunnen degenen die hun basiskennis wat willen bijschaven zomerlessen en twee uur durende workshops. Ontdek alle cursussen over bordeauxwijnen op de website van de Ecole du Vin de Bordeaux.

Opendeurdagen van Cadillac & Premières Côtes de Bordeaux

Tijdens de opendeurdagen van Cadillac & Premières Côtes de Bordeaux openen 40 chateaus hun deuren ter gelegenheid van de 22e editie van het evenement Cadillac Portes Ouvertes. Kom op 3 en 4 juni 2017 een wijnroute ontdekken en het erfgoed van de streek. Inwijding in het wijnproeven, deelname aan ludieke workshops, wedstrijd en een bijeenkomst van oldtimers staan allemaal op het programma.

St-Emilion Jazz Festival

Als u de rijke tonen van jazz hoort klinken te midden van de eeuwenoude gebouwen van een van de mooiste dorpen van Frankrijk in een intieme en gezellige sfeer… bijgezet door buitengewone wijnen…. dan weet u dat u op het Saint-Emilion Jazz Festival bent! Laat u meevoeren op deze zwoele tonen met een heerlijk glas wijn in de hand van 21 tot 23 juli 2017.

Les Grands Crus Musicaux

De liefde voor muziek verenigen met die voor grands crus classés, twee dingen die altijd al nauw verweven zijn geweest en die nu worden gecombineerd met het ontdekken van het erfgoed van de Girondes, dat is het opzet van de “Grands Crus Musicaux“.  Kom naar Les Grand Cru Musicaux van 18 tot 28 juli 2017.

Als je de smaak te pakken hebt, houd dan zeker onze evenementenpagina op onze website in de gaten!

DISCOVER MORE

eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX

Bordeaux wijnen en terroir tour – Vlaanderen

Vind de perfecte wijn voor elke kerststronk