Welke bordeauxwijn past het best bij je sterrenbeeld?
Nieuws
april 26, 2018

Welke bordeauxwijn past het best bij je sterrenbeeld?

Welk soort wijnliefhebber ben jij? Passioneel zoals een Schorpioen, onafhankelijk zoals een Waterman of levensgenieter zoals een Stier ? We hebben de grootste eigenschappen van de sterrenbeelden op een lijst gezet en onderzochten welke bordeauxwijnen het best erbij passen. Ga je akkoord met onze keuzes?

Ram – Bordeaux Blanc

Bij een Ram past een wijn die net zo dynamisch is als hijzelf en die een krachtige en vaak ondergewaardeerde frisheid bevat. Een Ram is moedig, eerlijk en direct. Hij houdt van een avondje uit en vat het leven graag met beide handen bij de hoorns. Zijn veelzijdigheid weerspiegelt zich het best in een klassieke Bordeaux Blanc die bij elke gelegenheid past. Wijntip: Cap Royal.

Stier – Bordeaux Supérieur

Als levensgenieter rekent een Stier liever op een klassieker in plaats van met smaken te experimenteren en daarom past een Bordeaux Supérieur perfect bij hem. Een Stier drinkt deze klassieke, rijke wijn met een goede structuur het liefst in zijn natuurlijke habitat: met beide voeten op de grond. Wijntip: Château Vermont Réserve.

Tweelingen – Crémant de Bordeaux

Tweelingen zijn de gezelligste van alle sterrenbeelden. Ze lachen veel en zijn altijd graag geziene gasten. Een Crémant de Bordeaux past perfect bij hun levenswijze want deze wijn sprankelt net zo mooi als hun persoonlijkheid en is altijd van de partij wanneer er een reden om te klinken en te feesten is. Wijntip: Ballarin Cuvée Royale.

Kreeft – Graves

Deze elegante en gestructureerde witte wijn vult de diepe gevoelswereld van de Kreeft perfect aan. Een Kreeft is sociaal, luistert graag en goed, en houdt ervan om een glas wijn te delen met mensen die hem na aan het hart liggen. De volledig gerijpte vruchten en verleidelijke houtnoten van deze wijn transporteren de Kreeft naar zijn vertrouwde en geliefde zetel, eender waar hij op dat moment ook is. Wijntip: Château Lusseau.

Leeuw – Margaux

Deze wijn is net zo edel en exclusief als een Leeuw en past daarom uitstekend bij hem. Een Leeuw is charmant en vrijgevig. Hij houdt van de mooie dingen in het leven en deze upscale rode wijn hoort daar zeker bij. De productie van een Margaux vraagt om veel liefde, toewijding en werk – iets wat degenen die in juli of augustus geboren werden zeker kunnen begrijpen. Een Leeuw verwent zijn geliefden net zo graag als zichzelf en weet dat een mooie vriendschap het verdient om met een bijzondere wijn gevierd te worden. Wijntip: Château Deyrem Valentin.

Maagd – Bordeaux Rosé

Eerlijk, betrouwbaar en sympathiek zijn wellicht de eerste woorden die bij je opkomen wanneer je aan een Maagd denkt. Een Maagd stelt rechtlijnigheid erg op prijs en weet graag waar hij aan toe is. Daarom is hij het best bediend met een Bordeaux Rosé. Deze minerale wijn met verfijnde vruchten en afgerond met een harmonische zure noot, kan een Maagd vele aangename avonden bezorgen. Wijntip: Ad Rosam.

Weegschaal – Bordeaux Clairet

Een Weegschaal houdt meer dan eender wie van harmonie en waardeert de mooie dingen in het leven. Hij interesseert zich zowel voor nieuwe avonturen als voor tradities. De elegantie van een goede Clairet zal de Weegschaal dan ook betoveren en dankzij het unieke karakter wordt hij ongetwijfeld zijn lievelingswijn. Wijntip: Château de Parenchère

Schorpioen – Côtes de Bourg

Een Schorpioen is het meest gepassioneerde en geheimzinnigste sterrenbeeld van allemaal. Voor een Schorpioen is loyaliteit net zo belangrijk als eerlijkheid, en zijn ambitie is ongeëvenaard. De complexiteit van zijn persoonlijkheid weerspiegelt zich perfect in een Côtes de Bourg. Deze krachtige rode bordeauxwijn zal het vuur in de Schorpioen aanwakkeren. De aromatische intensiteit maakt dit voor hem tot de ideale wijn waar hij graag samen met zijn beste vrienden en geliefden van geniet. Wijntip: Château Haut-Guiraud – Péché du Roy.

Boogschutter – Entre-deux-Mers

Dankzij zijn ondernemende, open en verdraagzame karakter is een Boogschutter overal graag gezien. Hij sluit gemakkelijk vriendschappen en is altijd optimistisch. Een levendige en fruitige wijn, zoals een witte Entre-deux-Mers, past het best bij hem. De frisheid en aromatische structuur van deze wijn verwennen de smaakpapillen van de Boogschutter en zorgen voor een verrassing die niet onopgemerkt aan dit sterrenbeeld voorbij zal gaan. Wijntip: Château Sainte-Marie.

Steenbok – Haut-Médoc

Een Steenbok is behulpzaam, weet precies wat hij wil en werkt hard om zijn doelen te bereiken. Hij weet een dicht geweven Haut-Médoc met sterke tanines en een duidelijke aromatisch uitgesproken houtnoot, goed te appreciëren. Wijntip: Les Granges.

Waterman – Saint Émilion Grand Cru

Een Waterman heeft altijd veel ideeën, is onafhankelijk, houdt van zijn vrijheid en brengt graag tijd door met nieuwe en vertrouwde mensen. Omdat een lichte frisheid en rijpe smaak de perfecte combinatie vormen voor een Waterman, zal hij de mix van aromatische diepgang en de jonge, sappige vrucht van een wijn zoals Saint Émilion Grand Cru bijzonder weten te waarderen. Wijntip: Château Corbin Michotte.

Vissen – Sauternes

Vissen zitten boordevol fantasie, zijn creatief, open en altijd bereid om iets nieuws uit te proberen – zeker op culinair vlak. De overvloedige smaken van een zoete bordeauxwijn zullen dit sterrenbeeld inspireren en zijn dromen aanwakkeren. Dankzij hun gevoelige neus zullen Vissen deze complexe wijn makkelijk kunnen doorgronden en er ten volle van genieten. Wijntip: Château La Bouade.

DISCOVER MORE

Drie lekkere recepten voor spaghettisaus

Bezoek Saint-Émilion

Een nieuwe generatie wijnmakers staat op!