Vijf manieren om Bordeaux te beleven dit najaar
Nieuws
november 29, 2017

Vijf manieren om Bordeaux te beleven dit najaar

Lees snel de vijf manieren om een stukje Bordeaux mee naar huis te nemen dit najaar, voordat de ergste kou er aankomt!

Bordeaux oh Bordeaux… ! Terwijl de winter er stilaan aankomt met zijn sjaals en truien geniet Bordeaux nog van de laatste zonnestralen om het hart van haar stedelingen te beroeren.

Lees snel de vijf manieren om een stukje Bordeaux mee naar huis te nemen dit najaar, voordat de ergste kou er aankomt!

1. De oceaan

Foto: @bigbadnlz

De Bordeauxstreek wordt doorkruist door de Garonne, de Dordogne, de Gironde, het Bassin d’Arcachon en verschillende meren, en is amper een zucht verwijderd van de oceaan. Het is dus geen toeval dat Bordeaux het element water in haar stedelijk landschap geïntegreerd heeft met het befaamde “Miroir d’Eau”.

Foto: @poutge

Neem de tijd om bij de bekende siervijver  te stoppen en bewonder de weerspiegeling van het Beursplein. Er vormen zich kleine golfjes, en met een beetje verbeelding waan je je zo weer op vakantie, aan zee. Het is warm … Te warm bij dit knetterend haardvuur. Gun jezelf een frisse zeebries dankzij de droge witte wijnen zoals bij voorbeeld de Entre-deux-Mers of de witte Bordeaux. Degusteer ze met zeevruchten of gegrilde vis en je wordt meteen naar de Côte d’Argent getransporteerd.

Op zoek naar inspiratie? Lees hier ons artikel over de zomerse kleuren van Bordeaux!

2. De vrienden

Foto: @mode_motion

De nazomer is nu voorbij. De gezellige apéros en picknicks in openlucht zijn voor volgend jaar! Vanaf nu is de gezelligheid binnenshuis te vinden, in je salon. De vrienden vallen binnen met een zelfgemaakte lekkernij zoals een quiche, een stevige soep, of een reeks tapas voor een gezellig gezamenlijk etentje. Uiteindelijk draait het vaak uit op een geïmproviseerde, gevarieerde borreltafel.

Aarzel dus niet om onze gids te raadplegen om de beste wijnen te vinden die bij de diversiteit van je apéro zal passen.

3. De châteaus

Foto: @chateauroquefort

Wat zou Bordeaux zijn zonder de châteaus? Elk met een eigen erfgoed, karakter, en passie om het allerbeste door te geven, zoals een echte familie. Waarom zou je er dan niet van profiteren om ze te herontdekken tijdens een familie-etentje? Hier vind je trouwens al onze tips over de wijnroutes van Bordeaux en haar kastelen.

Foto: @chateau_fonreaud

4. De natuur

Bordeaux is groen: wijngaarden tot in het oneindige, parken, en de weelderige oevers van de Garonne waar het lijkt alsof de tijd is blijven stilstaan. Bordeaux is vrij van stress en vervuiling, en laat ons herademen.

Foto: @marietchin

Deze levenskwaliteit vind je terug in haar wijnen: ze zijn natuurlijk en levendig. Niet overtuigd? Ga dan naar je favoriete wijnwinkel om er de milieuvriendelijk gemaakte Bordeauxwijnen te ontdekken. En als je de gelegenheid hebt, kom dan een weekendje genieten van de wijngaarden en de natuur.

Foto: @tkosmf

5. De wijnkelder

En als je je – ondanks onze vier suggesties hierboven – nog steeds in de Bourgogne waant, kan je nog altijd je salon herinrichten, en al je boeken vervangen door flessen Bordeauxwijn!

Foto: @agence_lm

Foto: @wine_explorator

Hier vind je trouwens al onze tips om je dierbare Bordeauxwijn te bewaren.

Heb je nog andere ideeën? Wij horen ze graag! Deel je mooiste Bordeauxmomenten met ons op instagram met de hashtag #bordeauxwijnen

DISCOVER MORE

Bezoek Saint-Émilion

Maak kennis met de wijnmakers van aflevering 2 – Bordeaux Loves Belgium !

Een biologische teelt: Corinne Gonet