Voor elke beslommering een bordeauxwijn
Nieuws
mei 3, 2018

Voor elke beslommering een bordeauxwijn

Wat veel mensen niet weten is dat er voor elke beslommering een passende wijn is. Lees snel onze top 5 om al je problemen op een magische manier te doen verdwijnen!

Normaal adviseren we je steeds over welke wijn het best bij je eten past, maar wat veel mensen niet weten, is dat bepaalde wijnen zich ook perfect lenen voor moeilijke situaties in je leven. Je vermoedde het misschien al: voor elke beslommering is er een passende wijn. We willen je onze top 5 dan ook niet langer onthouden. Het spreekt voor zich dat al het onderstaande gebaseerd is op volledig representatieve en jarenlange studies.*

*Bovendien is de wereld plat en liegen politici nooit.

1. Is je relatie een puinhoop? Ga voor een Entre-deux-Mers.

Hij weet niet wat hij wil? Ze maakt je helemaal gek? Geen probleem. Wij hebben de juiste wijn voor je! Een witte Entre-deux-Mers zorgt voor de ongedwongenheid die je relatie mist. En dat is toch al een mooi begin, nietwaar? Deze wijn wordt vaak omschreven als ‘zuiver en met een goede lengte’. #Goals, anyone?

Probeer eens een Château de L”Hoste Blanc.

2. Heb je de limiet van je kredietkaart bereikt? Een Crémant de Bordeaux doet wonderen.

Wat is er beter dan een volle bankrekening? Een goed gekoeld glas Crémant de Bordeaux in je hand natuurlijk! Het kan je bankrekening misschien niet uit het rood halen, maar dankzij zijn fruitige aroma’s en sprankelende frisheid waan je je miljonair!

Een Crémant de Bonhoste laat je geldzorgen verdwijnen als sneeuw voor de zon.

3. Vermoeiende schoonmoeder? Zoete bordeauxwijn.

Raakt je geduld weleens op door haar vervelende tips? Maakt ze met haar irritant gedrag je het leven al eens zuur? Geen probleem. Een slok zoete bordeauxwijn zal je helpen en je innerlijke zuurteregeling weer in balans brengen. Geen dank.

Een Sauternes van Petit Guiraud is precies wat je nu nodig hebt.

4. Bij een vervelende baas past een rode Saint-Emilion Grand Cru.

Hij waardeert je gewoonweg niet? Leun achterover – het best op een gezellige sofa – sluit je ogen en gun jezelf dat glas Saint-Emilion Grand Cru. Zijn ronde en gestructureerde smaak brengt ook je beroepsleven weer op het juiste pad. De luxueuze aroma’s van mokka, pure chocolade en bessen zorgen voor een feest in je mond – en jij bent de eregast!

Alleen jij en een glas Château Grand Barrail Lamarzelle Figeac. En de wereld ziet er meteen veel mooier uit.

5. Een rode Margaux voor je midlifecrisis.

Ben je bang om ouder te worden, maar heb je geen geld voor Ferrari’s en verre reizen? Net niet zo gek, maar een rode Margaux komt wel goed van pas. Houtnoten met chocolade en bessen – deze rode wijn brengt alleen de allerfijnste aroma’s samen en combineert ze met een lichte rijpe smaak. Een beetje zoals jij dus. Margaux behoort tot de beste wijnen die de Bordeauxstreek te bieden heeft. Goed genoeg dus voor een kleine egocrisis.

Château Deyrem Valentin klinkt niet alleen goed …

Staat jouw probleem niet in onze top 5? Geen nood. Haast je onmiddellijk naar je vertrouwde wijnhandelaar voor persoonlijk advies over welke wijn op dit moment in je leven het best bij je past.

Of raadpleeg hier alle wijnen van de Sélection Bordeaux 2018!

DISCOVER MORE

Belgium Loves Bordeaux!

Op het Salon du Chocolat met Romain Elbert

Belgische keuken + Bordeaux wijnen: a match made in heaven