Wijn kiezen bij je gerechten met foodblogger Roeckiesworld
Nieuws
mei 4, 2018

Wijn kiezen bij je gerechten met foodblogger Roeckiesworld

Hoi allemaal, ik ben Bart van Roeckiesworld.Als food- en travelblogger was ik natuurlijk heel erg enthousiast toen @bordeauxwijnen me voorstelde om hun Instagram-account drie dagen lang over te nemen! Wil je meer weten over de gerechten die ik maakte of over onze ervaring op restaurant? Lees dan zeker verder!
1. Chocoladecake met Bordeaux rood

Als fervent hobby-bakker vond ik het een super-leuke uitdaging om na te denken over een wijnpairing bij één van mijn creaties. Ik merkte al snel dat chocolade en Bordeaux wijn echt wel hand in hand gaan! Voor deze gelegenheid bakte ik een heerlijke chocoladecake (you can never go wrong with chocolate), afgewerkt met krokante speculaas bolletjes en braambessen (die geven zo’n zalig licht-zure toets!). Ik koos voor een glaasje Bordeaux rood van Château Monplaisir erbij en dat was gewoon een match made in heaven! Het makkelijke recept vind je trouwens op mijn blog!

2. Makkelijk lunch gerecht met Bordeaux rood

Voor mijn tweede receptje maakte ik een lekker makkelijk lunch gerechtje. Ik hou nu eenmaal van dingen die snel klaar zijn, maar wel boordevol smaak zitten! Ik kocht gewoon een lekker Bordeaux wijntje in de lokale supermarkt (het hoeft niet altijd heel erg fancy en duur te zijn!) en gebruikte het zowel om mee te koken als om er gezellig bij te drinken.

Wat heb je nodig? Kleine aardappeltjes, champignons, spekjes, look, suiker (om te karameliseren), fond, kruiden, opgelegde zilveruitjes én… rode wijn!  Het is een simpel éénpansgerechtje en de rode wijnsaus maakt het helemaal af! 

3. Op restaurant: zwartpootkip met Saint-Julien

Voor de derde foodpairing gingen we op restaurant en lieten we ons verrassen door de vakkennis van de sommelier van dienst! We bezochten het leuke E.E.D. in Leuven en werden er aangenaam verrast door de smaken van zowel het verfijnde eten àls de lekkere wijn!  Na een heel vriendelijke ontvangst, kwamen er enkele lekkere hapjes op tafel. Als voorgerecht namen we gerookte paling met koolrabi en selder, een excellent begin! Bij het hoofdgerecht (sappige zwartpootkip met raapjes en spitskool) dronken we een heerlijke E.E.D. is zeker een aanrader indien je een avondje Leuven plant!

Merci @bordeauxwijnen voor dit avontuur!

DISCOVER MORE

Wij wensen je een zalig kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar!

De kleurrijke zomerrecepten

aflevering 2 – l’Entre-Deux-Mers