Kerstshopping: ons verlanglijstje
Nieuws
november 24, 2019

Kerstshopping: ons verlanglijstje

Daar gaan we weer: tijd voor een nieuwe eindejaarsmarathon van cadeaus voor je broer, je zus, de schoonbroer, oma … Voor je het weet, zit je zonder goeie ideeën. Om je weer op het juiste spoor te brengen, hebben we cadeaus geselecteerd die 100% geschikt zijn voor wijnliefhebbers.

Keep it simple: een fles wijn

Een fles wijn is altijd een mooi cadeau, maar met kerst willen we net iets vrijgeviger en/of attenter zijn (naargelang het budget natuurlijk). Wat als je nu eens in plaats van die traditionele fles rood een stapje verder gaat en ook de andere varianten – wit, rosé of crémant – cadeau doet?

Bordeauxwijnen zijn verkrijgbaar vanaf € 4. Je kan dus een crémant, een rode, witte en zoete witte bordeaux voor minder dan € 30 in je winkelkarretje leggen … mét de garantie dat je ieders smaakpapillen zult verwennen.

kerstshopping voor wijnliefhebbers verlanglijst

Maak je het leven makkelijk en kies uit de Selectie Bordeaux 2018: 70 wijnen die blind geselecteerd werden door een professionele Belgische jury en die je voor € 4 tot € 25 kan kopen.

Zitten er uitgesproken karakters in je familie? Bekijk dan zeker ons artikel over welke wijnen het best overeenkomen met de verschillende persoonlijkheidstypes 😉

Als je dé favoriete bordeauxwijn kent van de persoon voor wie je een cadeau zoekt, schenk hem of haar dan gewoon een van de andere wijnen van hetzelfde domein! Er zijn veel domeinen in de Bordeaux die verschillende wijnen produceren (enkele namen, zo voor de vuist weg: Château LisennesChâteau de FontenilleChâteau TifayneDourtheChâteau Grand BireauChâteau Sainte-Marie). Dit is dus de ideale gelegenheid om nieuwe smaken te laten ontdekken, met een vaste waarde als vertrekpunt.

kerstshopping voor wijnliefhebbers verlanglijst

Een mooie verpakking en klaar is Kees. Beter nog: je weet dat men bij elke degustatie, heel het jaar door, even aan jou zal denken.

Voor reislustige geesten: op ontdekking tussen de wijngaarden

Een weekendje Bordeaux, da’s niet slecht. Een weekendje tussen de wijngaarden? Da”s nog beter! Talrijke domeinen, verspreid over de hele Bordeauxstreek, bieden chambres d’hôtes aan: de perfecte gelegenheid om een weekend in een magnifieke setting door te brengen en om wakker te worden met uitzicht over de wijngaarden, zoals in het Château du Vieux Lartigue in Saint-Sulpice-de-Faleyrens waar je zelfs de nacht kan doorbrengen in de vaten die voor de wijngisting gebruikt worden (klik hier voor meer details)!

kerstshopping voor wijnliefhebbers verlanglijst

Bekijk de laureaten van de beste sites over wijntoerisme in de Bordeaux 2019 om makkelijker een keuze te maken.

Voor wie dorst naar kennis: een degustatieworkshop

Wijn als cadeau, daarmee kan het nooit misgaan, maar het cadeau wordt nog beter als je het correct weet te degusteren. De Wijnschool uit Bordeaux stelt je verschillende cursussen voor onder leiding van wijnboeren, vinologen en sommeliers. Initiatie in het degusteren, thematische workshops (wijn paren aan kaas, chocolade …) of andere cursussen die de specifieke eigenschappen van de bordeauxwijnen verkennen: je vindt zeker de workshop die je zoekt.

kerstshopping voor wijnliefhebbers verlanglijst

Ga naar de site van l’Ecole du Vin de Bordeaux voor alle details en de catalogus van de workshops of bestel je cadeaubon hier.

kerstshopping voor wijnliefhebbers verlanglijst

Voor de avonturiers: uitzonderlijke ervaringen

Hou je wel van originele geschenken, cadeaus die garant staan voor een memorabele ervaring en die je samen met anderen beleeft?

Zoek dan hogere sferen op om er wijn te degusteren … om er wijn te degusteren!

In het Château Rayne Vigneau beleef je een onverwachte en avontuurlijke degustatie hoog in een 200 jaar oude ceder! Geniet van een glas Sauternes en van het unieke zicht over de omringende wijngaarden.

Wanneer hoogtevrees niet in je woordenboek staat, kan je gerust een versnelling hoger schakelen met een degustatie in een luchtballon, samen met een wijnexpert.

Alle info vind je hier.

kerstshopping voor wijnliefhebbers verlanglijst

Als de ontdekking van de wijngaarden je wel aanspreekt, maar hoogtes je net afschrikken, dan zijn er nog talrijke sportieve manieren om de Bordeauxstreek te doorkruisen, namelijk per fiets of met de kajak

Voor de liefhebbers van binnenhuisinrichting

kerstshopping voor wijnliefhebbers verlanglijst

Dit opbergmeubel is speciaal ontworpen om er wijnkisten en -flessen in te bewaren. In dit rek van 60 op 60 cm kan je je wijnen elegant stockeren. Gebruik het meubel op zichzelf of combineer het met de andere modules van het merk.

Design en gebruiksgemak gaan uitstekend samen in deze eenvoudige, maar prachtige wijnkoeler. Speciaal ontworpen voor de liefhebbers van witte wijn en schuimwijn. Je kan niet zonder!

Sommige wijnen komen pas tot hun recht wanneer ze voldoende lucht en ruimte hebben. Deze glazen decanteerkaraf, met z’n elegante voet in kurk, laat je met een simpel duwtje draaien, waardoor er een zachte golfbeweging ontstaat en de wijn beter kan ademen.

Een goede fles wijn, die open je met een goede kurkentrekker! Dit mooie model uit berkenhout werd volledig door één enkele maker vervaardigd en elk exemplaar is dan ook uniek.

Ok, dit is een buitenbeentje op onze geschenkenlijst: het is alleen bedoeld voor wie een herenfiets heeft. Toch kan deze wijnhouder in echt leer je beste vriend worden, wanneer je stijlvol de fiets opstapt om bij vrienden te gaan dineren of om samen met je liefste een geïmproviseerde picknick te houden.

Wanneer deze fles opengaat, verschijnt er een set van 5 accessoires om wijn te openen en te degusteren.

DISCOVER MORE

BYO, Bring your own … Bottle of Bordeaux!

Kerstdiner 2.0

Ontmoeting met Laetitia Ouspointour