Vier originele activiteiten in Bordeaux
Nieuws
oktober 3, 2018

Vier originele activiteiten in Bordeaux

Er zijn vele leuke manieren om een dag door te brengen in Bordeaux, hetzij in de stad zelf, hetzij in de omliggende regio die bezaaid is met beroemde kastelen. Wijnproeven in een boom, in een heteluchtballon, in een wijnvat of bij La Cité du Vin … we tonen je graag vier originele manieren om tijd door te brengen in deze prachtige regio.
1. Wijnproeven in een boom

In Château de Rayne Vigneau, een wijnmakerij van Premier Cru Classé Sauternes, kun je genieten van een ongeziene en avontuurlijke wijndegustatie bovenin een tweehonderd jaar oude, hoge cederboom met vier verdiepingen. Maar maak je geen zorgen, je hoeft niet in je eentje in de boom te klimmen: gekwalificeerde instructeurs staan klaar om je veilig vast te maken en je uit te leggen hoe je je met de touwen omhoog hijst naar de ideale plek, halverwege de ceder.Eenmaal aangekomen bij een brede tak die geschikt is voor een verheven wijndegustatie, kun je de trilling in je benen wegspoelen met een heerlijk glas sauternes, de beroemde zoete wijn uit Bordeaux, en kijken naar het adembenemende uitzicht op de omliggende wijngaarden.Prijzen vanaf 33 euro per persoon.2. Wijndegustatie in een heteluchtballon

Als wijn drinken op hoogte je wel aanspreekt, maar boomklimmen niet echt je ding is, vrees dan niet: we hebben een suggestie die je in nog hoger sferen brengt! Als je binnen vijftien tot twintig kilometer van Saint-Emilion bent, dan kan een heteluchtballon je letterlijk oppikken en je meenemen naar de lager gelegen delen van de atmosfeer.

Een wijnexpert begeleidt jou en je vrienden op deze tocht, vertelt over de regio en, nog belangrijker, laat je proeven van heerlijke lokale wijnen. Na de vlucht kun je genieten van een picknick met diverse lokale producten, waarbij een Saint-Emilion Grand Cru wordt geserveerd.

De prijs voor een ballonvlucht voor een groep van maximaal drie passagiers (inclusief wijn en picknicklunch) komt op een totaal van 350 euro.

3. Overnachten in een wijnvat

Als je liever op de begane grond blijft, kun je je verdiepen in de levenscyclus van je favoriete wijn en overnachten in een wijnvat.

Op het Château Vieux Lartigue in Saint-Sulpice-de-Faleyrens vind je twee enorme vaten die normaal gesproken worden gebruikt voor het maken van wijn. Ze werden ontworpen door de kuiper-expert Seguin Moreau. Deze bijzondere vaten zijn elk voorzien van een leefruimte van 215 vierkante meter met een bed, kitchenette, douche, TV en natuurlijk wifi. Je hoeft niet in te checken zoals bij een hotel en ook kamersleutels zijn overbodig. Gasten ontvangen meteen een digitale code wanneer ze deze buitengewone accommodatie online boeken.

Voor een nacht in het meest luxueuze vat waarin je ooit hebt geslapen, op slechts vijf minuten van het prachtige middeleeuwse dorp Saint-Emilion, betaal je slechts 129 euro, inclusief ontbijt.

4. La Cité du Vin

Tot slot raden we je aan een bezoek te brengen aan het wereldberoemde wijnmuseum van Bordeaux, La Cité du Vin, om te genieten van een werkelijk unieke wijnervaring. Tijdens deze degustatie hoef je niet recht te staan of te spuwen in een emmer. In plaats daarvan kun je je comfortabel nestelen in een indrukwekkende ruimte en word je meegetroond op een multisensorisch avontuur door wijngebieden uit de hele wereld, terwijl je geniet van experimentele combinaties virtueel eten en heerlijke, echte wijnen.

Deze unieke degustatie wordt begeleid door beelden 360° rondom je, geluiden en geuren, die speciaal zijn ontworpen om al je zintuigen tegelijkertijd te prikkelen.

De toegang tot La Cité du Vin kost slechts 20 euro voor volwassenen. Studenten, werkzoekenden en bezoekers met een handicap krijgen korting.

DISCOVER MORE

Makkelijke gids voor appellations uit Bordeaux

De wijnfestivals van 2016 : de lekkerste gerechten die matchen bij jouw wijnselectie

Verborgen wijntips voor elk paasfeest