Op het Salon du Chocolat met Romain Elbert
Portretten
juni 30, 2017

Op het Salon du Chocolat met Romain Elbert

De druivenpluk is nog maar net achter de rug of de wijnbouwers richten zich al weer op de volgende etappe: de winter en de feestdagen zijn in aantocht! Eind oktober vond het Salon du Chocolat plaats, een chocoladebeurs in Parijs. Het nieuwe evenementenconcept van Vins de Bordeaux sloot zich hierbij aan en ter gelegenheid daarvan gingen wij opzoek naar drie professionals in de Bordelaise wijnsector! Zij vertelden ons wat ze denken van het winterseizoen in wijnland …

Romain Elbert, commercieel directeur van het Maison Bertrand Ravache en groothandelaar in Saint-Émilion, maakt zich op voor de drukke periode van de naderende feestdagen, waarbij de appellatie Saint-Émilion altijd zeer in trek is.  

Kan je ons iets vertellen over jullie handelshuis en de wijnen waarvan je de distributie verzorgt?

Het Maison Bertrand Ravache, voorheen Maison Malet Roquefort, wil de bekendheid van zijn Bordeauxwijnen opkrikken met een combinatie van durf en uitmuntendheid.  Bertrand Ravache, die de directie van het bedrijf in 2011 overnam, creëerde in 2012 L’Instant Bordeaux: eerst voor rosé en daarna ook voor wit. Het gaat erom wijnen te presenteren die de Bordeaux cru’s weer in de schijnwerpers zetten, en de consument te verrassen met Bordeauxwijnen. Onder het merk Léo de la Gaffelière, het historische merk van het Maison, presenteren we Saint-Émilion en Bordeaux en deze worden met groot succes op de markt gebracht in de grootdistributie. We hebben ook een merk dat speciaal bestemd is voor de horeca, Les Hauts de la Gaffelière, die in de beste etablissementen wordt aangeboden.

De druivenpluk is achter de rug, wat is jouw eerste indruk?

Als commercieel directeur ben ik bijzonder tevreden met de oogst van dit jaar, die van uitzonderlijke kwaliteit is.

Wat betekenen de feestdagen voor jullie, in termen van verkoop en consumptie?

Wij hebben het voordeel dat we Bordeaux en Saint-Émilion kunnen verkopen. Vergeet niet dat Saint-Émilion de meest verkochte appellatie is en ook degene die het meest als cadeau wordt aangeboden. De feestdagen zijn voor ons dan ook een essentiële periode die ons in staat stelt minder gangbare flessen zoals magnums op de markt te brengen, een Léo de La Gaffelière te presenteren in een premium kistje en commerciële evenementen te organiseren om deze wijnen te promoten. Kortgeleden besloten een macaron te creëren bij de Léo de La Gaffelière Saint-Emilion. We hebben Sabrina Gommé ontmoet, van Caprice Macaron in Saint-Emilion, lieten haar onze wijn proeven en vroegen haar om er een creatie bij te ontwerpen. Nu kunnen we een chocolade-macaron met tonkabonen en Espelettepeper aanbieden! Het is een verrassende smaak en als je daarbij een Léo de La Gaffelière Saint-Émilion serveert, ontdek je een magische match tussen de wijn en de chocolade… Ideaal voor de feestdagen!

DISCOVER MORE

De wijnoogst: een beknopte handleiding

Een heerlijk feestmenu met bordeauxwijnen door @stoempitup

Bordeauxklaar de winter in: de kunst van het (wijn)kiezen!