Onze afspeellijst voor wijn en muziek met kerst
Nieuws
november 15, 2019

Onze afspeellijst voor wijn en muziek met kerst

Van kerstliedjes in de supermarkten tot oude hits laat op de avond … geen kerstfeest zonder muziek. Ontdek welke bordeauxwijn bij onze playlist voor je kerstdiner past.

De bereiding van de maaltijd

Om de avond licht te beginnen, is er niets beter dan een soepele en fruitige bordeaux zoals een Domaine du Cheval Blanc uit AOC Bordeaux. Een wijn die tijdens het koken met vrienden voor eenvoud en gezelligheid zorgt aan het aanrecht … Deze wijn spreekt de meeste mensen aan omdat hij werd gerijpt in vaten, waardoor het fruitige en de lichtheid van de zachte tannines wordt benadrukt.

Afspeellijst voor wijn en muziek voor kerst

Geniet ervan terwijl je naar kerstklassiekers luistert:

Het aperitief

Begin het aperitief met een zoete wijn van de appellations Bordeaux Supérieur of Premières Côtes de Bordeaux. Hun lichtzoete smaak en frisse fruitneus staan garant voor een licht en gastronomisch aperitief. Gekoeld serveren (10 °C).

Geniet en luister naar ontspannende kerstmuziek, perfect voor een relaxte start van de avond:

Het hoofdgerecht

Wat is er beter dan een witte wijn uit de Bordeauxwijngaarden van de appellations Pessac-Léognan, Graves of Blaye-Côtes de Bordeaux? Dit type wijnteelt geeft de wijn een vlezige en ruime smaak die perfect samengaat met vis, vlees en kaas. Probeer bijvoorbeeld eens Le Blanc van Pessac Léognan. Succes gegarandeerd!

Geniet van indie kerstmuziek, ideaal voor een warme en zoete sfeer tijdens het tafelen:

Het dessert

Om het diner in schoonheid af te sluiten gaat onze keuze uit naar een bruisende wijn zoals de witte of rosé Crémant de Bordeaux die voor een feestje met sprankelende en feestelijke bubbels in je mond zorgt. De zure structuur zal, dankzij de verfrissende toets, de zoetheid van het dessert mooi compenseren. Met een fles Crémant des Cordeliers bijvoorbeeld begint het feest past echt!

Luister ondertussen naar wat soulmuziek, een genot voor de oren:

En de rest van de avond?

Na een feestelijke maaltijd, kies je bij voorkeur voor wijnen met frisse smaken zoals een droge, witte bordeaux om de avond in stijl verder te zetten.

Geniet van deze wijn met een popplaylist op de achtergrond, want de avond is nog jong en eindigt niet bij het dessert:

DISCOVER MORE

Vijf wijnen, vijf stijlen

Ontmoeting met Laetitia Ouspointour

Eat! BRUSSELS, Drink! BORDEAUX – Ontdek 6 nieuwe top combinaties!