De wijnfestivals van 2016 komen eraan!
Nieuws
november 30, 2016

De wijnfestivals van 2016 komen eraan!

De vakantie is voorbij en de terugkeer naar het alledaagse leven klinkt vaak als een hele opgave. Gelukkig is het najaar niet enkel gelijk aan de terugkeer naar school, naar het werk en naar de dagelijkse beslommeringen, het najaar staat voor ons vooral in het teken van degustaties, wijnbeurzen en – belangrijker nog – de Wijnfestivals in jouw lokale supermarkt. 

Wat is het concept van de wijnfestivals?

Wijnfestivals betekenen maar één ding: tijd om wijnkoopjes te doen ! Na de zomervakantie – vanaf begin september tot begin november – halen (bijna) alle supermakten van het land alles uit de kast om jou een excellente wijncollectie aan te bieden. De experten van jouw vaste supermarkt informeren zich over de prijzen en medailles die de verschillende wijnhuizen gewonnen hebben, proeven de verschillende wijnen en maken op basis daarvan een fenomenale collectie met hun ‘coups de cœur’ wijnen. Van grote wijnen tot minder bekende Châteaux, op de wijnfestivals is er voor ieder wat wils. Extra leuk? De verschillende supermarkten organiseren tastings zodat je de wijnen ook kan proeven voor je ze koopt. Waar wacht je nog op, haast je naar je lokale supermarkt tijdens de wijnfestivals, Je eigen wijnkelder aanleggen is zelden zo makkelijk.

What’s in it for you?

De wijnfestivals zijn een echt Walhalla voor elke wijnliefhebber. Niet alleen organiseren vele supermarkten en wijnhandelaars in deze periode tastings om je de verschillende wijnen uit de selectie te laten ontdekken, ook zijn er erg mooie kortingen te scoren. Van bio-wijnen tot echte Grands Crus: de wijnfestivals zijn de gelegenheid bij uitstek om al onze wijnen en appellations te leren kennen en om jouw favoriete wijnen aan je wijnkelder toe te voegen.   

Niet te missen wijnfestivals in België!

Hoewel Wijnfestivals oorspronkelijk voornamelijk een Frans gegeven waren, zijn ze vandaag ook razend populair in België. De drie belangrijkste supermarkten wat betreft Wijnfestivals zijn Delhaize, Carrefour en Colruyt – check zeker hun catalogus om alle pareltjes te ontdekken – al zie je vandaag dat ook Aldi, Lidl, Makro, Spar, Cora, Match en Intermarché volop deelnemen aan de Wijnfestivalgekte. Benieuwd? Terecht, want het aanbod van Bordeaux wijnen tijdens de wijnfestivals van 2016 ziet er fantastisch uit.

Wij zetten de belangrijkste Wijnfestivals voor jou op een rijtje:

Delhaize: geldig van 8 september tot 5 oktober 2016

Colruyt: geldig van 7 september tot 19 september 2016

Lidl: vanaf 8 september 2016

Makro: geldig van 7 september tot 20 september 2016

Spar: geldig van 1 september tot 30 november 2016

Cora: degustatiedagen van 27 september tot 2 oktober 2016

Match: geldig van 7 september tot 2 oktober 2016

Intermarché: geldig van 8 september tot 25 september 2016

DISCOVER MORE

Video 5

eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX

Strong Women Make Big Bottles 7-27 november