5 tips voor eat! BRUSSELS drink! BORDEAUX
Gebeurtenis
september 2, 2016

5 tips voor eat! BRUSSELS drink! BORDEAUX

Heb je met spijt in het hart het Bordeaux Fête le Vin gemist? Dan hebben we goed nieuws voor jou! Van 8 tot 11 september kan je op de vijfde editie van eat! BRUSSELS drink! BORDEAUX genieten van de Brusselse versie. Wat je kan verwachten? Tientalle Brusselse chefs die het beste van zich zelf geven om jou culinair te verwennen met lekkernijen van overal ter wereld en vooral heel erg veel Bordeaux plezier. Wij geven alvast 5 niet te missen activiteiten mee om tenvolle te genieten van deze vijfde editie.

1. Kom proeven op onze paviljoenen

Houd je van Bordeaux wijn en wil je onze terroirs en appellations blijven ontdekken? Dan ben je aan het juiste adres op onze verschillende paviljoenen. Wijnbouwers uit de verschillende appellations delen hier met veel plezier hun kennis en passie voor de Bordeaux wijnen om jou in te leiden in de wondere wereld van onze wijngaarden. Zin om te proeven? Schaf je wine pass aan en geniet van 11 proefglaasjes.

 

2. Volg een cursus bij onze école du vin

Weet jij wat het woord véraison betekent? Of de verschillende druivenrassen waar onze verschillende Bordeaux wijnen mee gemaakt zijn? Ontdek het allemaal tijdens onze wijncursussen op eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX. Dankzij de passie en de know-how van onze lesgevers en de grote variatie aan cursussen, kan je je kennis bijschaven waar nodig en voor je het weet ben je een echte wijnkenner. Hoe je kan deelnemen? Met je wine pass kies je een cursus uit.

 

Foto: interwd

 

3. Neem deel aan een masterclass over onze Grands Crus

Wil je onze topwijnen graag (her)ontdekken? Dan zijn onze twee masterclasses over de Grands Crus jou op het lijf geschreven. Onder begeleiding van de wijnbouwers van de Châteaux van de Grands Crus Classés, kan je wijnen van verschillende wijnjaren proeven en ontdekken. Wil je graag deelnemen, wees er dan snel bij! Er is maar plaats voor 40 deelnemers per masterclass.

 

4. Laat je culinair verwennen

Honger gekregen van al het wijnproeven? Laat je  culinair verwennen door de vijftien Brusselse chefs. Ben je meer fan van wereldkeuken? Dan is het internationaal dorp iets voor jou. Je reist hier de culinaire wereld rond, zonder Brussel te moeten verlaten.

 

Foto: Au goût d’ Emma

 

5. Dineer met de Grands Crus Classés                           

Mag het een beetje chiquer? Schrijf je dan in voor Gala Diner met wijnen van de classificatie van Grands Crus Classés van 1855 op 9 september. Het topduo Karen Torosyan (Brussel) en Nicolas Nguyen Van Hai (Bordeaux) slaan de handen in elkaar om je een diner voor te schotelen waarin de traditie en verfijning van Brussel en Bordeaux perfect samenvloeien. Wacht niet te lang met reserveren, de plaatsen zijn beperkt.

 

Meer weten? Op de website van eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX vind je alle details. Ook op het Facebook event en de Facebook pagina van eat! BRUSSELS is er heel wat info te vinden.  Vergeet daarnaast ook geen kijkje te nemen op onze Facebook, Instagram en Twitter pagina, wij zijn op zoek naar vijf Bordeaux ambassadeurs tijdens het event en wie weet ben jij er wel een!

DISCOVER MORE

Een blik achter de schermen van de selectie Coups de Coeur 2015

Recept: Ballekes in tomatensaus

Een heerlijk feestmenu met bordeauxwijnen door @stoempitup