7de editie van het festival eat! BRUSSELS, drink BORDEAUX: programma en nieuwigheden
Gebeurtenis
juli 30, 2018

7de editie van het festival eat! BRUSSELS, drink BORDEAUX: programma en nieuwigheden

Van 6 tot 9 september strijkt het festival eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX neer in het Warandepark. Een twintigtal Brusselse chefs en zo’n vijftig wijnmakers en -handelaars uit de Bordeauxstreek staan garant voor 4 dagen vol gastronomische genoegens. Ontdek het programma!

Proef de signature dishes van een twintigtal Brusselse chefs, ontdek hoe ze perfect samengaan met een bordeauxwijn, flaneer in de koninklijke setting van het Warandepark, maar geniet vooral van de ontspannen, gezellige sfeer. Het festival in enkele grote lijnen? Daarvoor moet u hier zijn!

Brusselse gastronomie en bordeauxwijnen: altijd een winnende combinatie

Ook nu neemt een uitgelezen selectie van Brusselse chefs plaats achter de fornuizen van de pop-upkeukens die voor de gelegenheid in het hart van het Warandepark worden opgezet. Elk van hen laat het fijnproeverspubliek kennismaken met zijn of haar signature dish.Natuurlijk mogen de bordeauxwijnen niet op deze gastronomische rondreis ontbreken. U kunt hier zo’n 50 wijnboeren en -handelaars uit de Bordeauxstreek ontmoeten die u deelgenoot maken van hun passie voor de stiel. Leer de grote en kleine verhalen kennen van de mannen en vrouwen achter de bordeauxwijnen. Deze toegankelijke, makkelijk te drinken wijnen, die het resultaat zijn van een nauwkeurig samenspel van verschillende druivensoorten, brengen uw smaakpapillen in vervoering. Dit is dan ook dé uitgelezen kans om de nieuwe rode bordeauxwijnen te leren kennen, fris en fruitig, droge witte wijnen, roséwijnen, lichtrode en sweet wijnen die schitteren bij elk aperitief en perfect samengaan met alles wat u op tafel zet.Zo kunnen ze u een passende wijn voorstellen om bij de gerechten van de chefs, desserten en kaasbordjes die u op het festival kunt proeven, te degusteren. Zoveel om naar uit te kijken, zoveel heerlijke momenten om te delen en samen te genieten! 

De paviljoenen van de bordeauxwijnenDe 6 wijnfamilies uit de Bordeauxstreek zijn elk in hun eigen paviljoen ondergebracht:Bordeaux Rouge & Bordeaux Supérieur RougeCôtes de BordeauxSaint-Emilion – Pomerol – FronsacMédoc & GravesSweet BordeauxRosés, Blancs Secs en Crémants de Bordeaux

Wijnschool uit BordeauxDe Wijnschool uit Bordeaux vormt opnieuw het hart van het festival en z’n bedrijvigheid, met de talrijke degustatieworkshops waaraan bezoekers met hun WINE PASS kunnen deelnemen. De ideale gelegenheid dus om de bordeauxwijnen te (her)ontdekken en aan een degustatie deel te nemen.Dit jaar staan er enkele nieuwe wijnateliers op het programma: Choco-Bordeaux en combinaties van Sweet Bordeaux & kazen. Plezier en gezelligheid gegarandeerd!Komt u al in de verleiding? Reserveer dan hier meteen uw Wine Pass!

MasterclassesZowel leken als doorgewinterde liefhebbers steken heel wat op tijdens hun reis langs de verschillende domeinen en streken van de grands crus van de Bordeaux, die zijn ondergebracht in de imposante Lokettenzaal van het Bip. Dit jaar worden:de geklasseerde witte en rode wijnen van Graves van het oogstjaar 2014de grote médocwijnende geklasseerde Grand Cru”s van Saint-Emilionde grote liquoreuze wijnen van Bordeauxin de kijker gezet. Om deze unieke wijnen te ontdekken, kunt u hier uw plaats reserveren.

Nieuw: kaas- en dessertenbar

Deze nieuwe festivaleditie wordt uitgebreid met een kaas- en dessertenbar, die het aanbod van de chefs mooi aanvullen. Elke dag wisselen een kaasmaker en patissier elkaar af om u de heerlijkste smaken te doen ontdekken. Wat gaat er immers boven het genot van een kaasbordje of een fantastisch dessert met een uitstekende bordeauxwijn erbij? Waarom geen sweet en een blauwe kaas? Of een saint-émilion met een chocoladedessert? De wijnbouwers en -handelaars uit de Bordeauxstreek stellen u maar al te graag een wijn voor die perfect bij uw favoriete kaas of dessert past.Zin om te vertrekken? Ga dan naar www.eat.brussels voor alle praktische informatie omtrent het festival en bestel nu uw Wine Pass! 

Photo Credits: © Eric Danhier voor visit.brussels

DISCOVER MORE

aflevering 3 – les Côtes de Bordeaux

Witte wijnen van Bordeaux

aflevering 6 – Saint-Emilion