5 keer zomers genieten van de zonsondergang
Gebeurtenis
augustus 21, 2016

5 keer zomers genieten van de zonsondergang

Augustus loopt op zijn laatste benen en een zoete nazomer kondigt zich aan. Hoog tijd om volop te genieten van dé zomeractiviteit bij uitstek: wegdromen bij een prachtige zonsondergang met een heerlijk glas Bordeaux in je hand! Wij bieden je vijf zomerwijnen die perfect matchen met vijf idyllische locaties, thuis of op vakantie.

Oia – Santorini

Foto: Belgian Wino

Niets zo mooi als een zonsondergang op een eiland met zicht op de eindeloze zee, toch? Wij zijn stapelverliefd op Santorini, een klein eilandje temidden van de Cycladen. Niet alleen vinden we de typische witte huisjes met blauwe accenten prachtig, ook zijn we dol op de Griekse keuken en de oranjerode zonsondergang die op het water reflecteert, prachtig!

Ik ga in Oia naar de zonsondergang kijken en ik neem mee …

Een fles pittige en fruitige droge witte Bordeaux zoals een Château Haut Peyruguet. Deze fijne en delicate wijn boordevol fruit is boeiend, recht door zee en vooral heel erg fris! De perfecte match bij de prachtige Griekse setting die zo van een postkaartje lijkt gegrepen. Probeer hem zekr ook eens als aperitief in combinatie met Griekse specialiteiten zoals olijfjes, verse tomaten en feta!

 

Venetië  – Italië

Foto: merry me weddings

Romantischer dan Venetië wordt het niet. Of je nu voor een tochtje met de gondel kiest of liever samen dineert bij kaarslicht, in Venetië is de liefde troef. Een van onze favoriete activiteiten in deze prachtige stad? Samen met je geliefde een plekje zoeken in een restaurant aan een van de vele kleine kanaaltjes, om er onder begeleiding van de prachtige zonsondergang te genieten van enkele Italiaanse hapjes  en een fles Bordeaux.

Ik ga in Venetië naar de zonsondergang kijken en ik neem mee …

Een fles frisse en volle Bordeaux Rosé zoals een Les Ormes de Lagrange. Deze dieprose wijn met aroma’s van roos, pioenroos, aardbei en zwarte bes zit boordevol licht en zon. De ideale wijn voor de de romantische setting waarin je hem schenkt: Italiaanse elegantie met een Franse toets.

Bordeaux – Frankrijk

Bordeaux is niet alleen de geboortestreek van onze overheerlijke wijnen, ook is deze stad een fantastische vakantiebestemming. Een van onze favoriete genietmomenten in Bordeaux? De zon zien ondergaan in de Garonne. Wil je het nog een beetje specialer maken? Waag je eens aan een picknick in de wijngaarden terwijl de zon ondergaat!

Ik ga in Bordeaux naar de zonsondergang kijken en ik neem mee …

Een fles zachte en fruitige zoete witte Bordeaux zoals een Château la Hargue. Deze rustige zoete witte wijn met aroma’s van citroen, mandarijn en sinaas lijkt bijna een potje gekonfijte citrusvruchten, was het niet dat hij erg fris uit de hoek komt. Deze zomerwijn is ideaal om te drinken in het hartje van de wijngaarden én hij past perfectt bij de iconische cannelés die je hier op straathoek vindt.

 

Amsterdam – Nederland

Foto: Werner Kunz

Amsterdam staat vooral bekend als feeststad, maar ook wie graag geniet van een rustige wandeling of fietstocht in het park of langs het is hier aan het juiste adres. Een van de pluspunten van deze stad? De magnifieke zonsondegang die je kan bewonderen vanop een van de vele bootjes op het water. 

Ik ga in Amsterdam naar de zonsondergang kijken en ik neem mee …

Een fles soepele en fruitige rode Bordeaux wijn zoals een Château Bonnet Réserve. Deze topwijn met een fraai ontwikkelde geur van rijp rood fruit en een afgemeten houttoets is gebalanceerd en vooral lekker recht door zee, net zoals Amsterdam zelf!

 

Antwerp – België

Foto: Belgian Wino

Dicht bij huis maar daarom niet minder gezellig is de zonsondergang aan de Schelde in Antwerpen. Of je nu op zoek bent naar een gezellige avond met vrienden of een romantisch momentje met je geliefde, op de tribune aan de Tavernierkaai heb je alvast het perfect zicht op de ondergaande zon.

Ik ga in Antwerpen naar de zonsondergang kijken en ik neem mee …

Een fles mousserende en subtiele droge witte Bordeaux zoals een Tifayne. Deze frisse en bruisende zomerwijn is net als Antwerpen speels vrolijk en een tikkeltje onstuimig, de ideale wijn om te delen met je vrienden!

DISCOVER MORE

Recept: Kaaskroketten

BYO, Bring your own … Bottle of Bordeaux!

6 heerlijke wijnmomenten bij jou thuis