Wil jij mijn Valentijn wijn zijn?
Food
juli 12, 2016

Wil jij mijn Valentijn wijn zijn?

Brunch

Start Valentijn met een ontbijt en dessert in één. De granola muffins van Floom zitten boordevol energie én smaak. Alleen ’n mousserende en fruitige crémant rosé kan daar tegenop! Deze levendige Bordeaux barst van de rode vruchtenaroma’s – waaronder aardbei, framboos en aanlbes – die jullie dag sowieso doet sprankelen. Tip: smaakt nog beter in bed!

 Foto credit: Floom

Lunch

Ga ‘s middags voor een kleurrijk en licht gerechtje dat in geen tijd een glimlacht op het gezicht van je liefste tovert. Amylia van Cookameal maakt je – en ons! – blij met haar winterse salade met rodekool, appel en persimon. Goed om weten: exotische gerechten vragen om een zoete witte Bordeaux, waarin de Sémillon druif overheerst. Deze druif herken je aan aroma’s van pompelmoes, ananas en acacia.

Foto credit: Cookameal

Diner

Stille waters, diepe gronden. Ook als ’t op wijn aankomt. De dieprode, ronde en gestructureerde Bordeaux met Merlot, Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc verraadt rijke aroma’s van kers, framboos, braam, viooltjes én kreupelhout in de neus én de mond. O-ver-heer-lijk met stevige hoofdgerechten zoals stoofpotjes, risotto en zachte of harde kaas. Wij gaan vanavond voor de stoofpot van ossenstaart van Alle dagen honger … Wat jij?

Foto credit: Alle dagen honger

Dessert

Geen Valentijn zonder een dessert om duimen en vingers af te likken. Die van jou … of die van je liefste. Bezegel jullie liefde én valentijnsavond met een krachtige en intense rode Bordeaux boordevol Cabernet Sauvignon met een laaaaaaaange afdronk. Herken je aroma’s van aalbes, braam, zwarte bes, zoethout en geroosterde koffie? Op zijn best met nagerechten met chocolade én rood fruit, zoals de witte chocoladebavarois met rode vruchten van de enige echte Jeroen Meus. Superlekker? Megalekker!

Foto credit: één

DISCOVER MORE

Vind de perfecte wijn voor elke kerststronk

3 eenvoudige recepten voor overheerlijke desserten

Een natuurlijke en DIY kersttafel