6 events om je zomer Bordeaux te kleuren
Gebeurtenis
augustus 10, 2016

6 events om je zomer Bordeaux te kleuren

Bordeaux is niet alleen de geboortestreek onze favoriete wijnen, er valt ook heel wat te beleven tijdens de zomermaanden. Van festivals tot onmoetingen met de wijnmakers: wij zetten onze favoriete zomerevents op een rijtje.

Een zomer bij de wijnmakers uit Blaye

In het huis van de wijn geven de wijnmakers van de AOC Blaye Côstes de Bordeaux je elke week de mogelijkheid om hun beste Cuvé’s te ontdekken. Daarnaast organiseert de sommelier elke week een proeverij van de rode en witte wijnen van deze AOC. Ook op gastronomisch vlak is er wat voorzien. De chef van het huis van de wijn geeft elke zaterdag erg leuke kooklessen met lokale producten en gedurfde wijnmatches. Meer weten? Je vindt alle informatie op de website van de Blaye wijnen.

Daarnaast kan je elke donderdag in de wijngaarden van de Blaye Côtes de Bordeaux genieten van de Festibalades. Festi – wat? Juist ja, wandelingen in de wijngaarden in het gezelschap van de wijnbouwer gevolgd door een feestelijke maaltijd.

Daarnaast kan je tijdens ‘Apero – Bord’o’ boottochten genieten van het uitzicht over de Garonne en kan je de verschillende wijnen van de AOC proeven samen met de wijnmakers.

Op zoek naar de praktische info? Die vind je hier!

ApéroVino 2016: de kruistocht van de wijnen – een tocht langs de oevers

In jullie en augustus kan je om 15u en om 18u anderhalf uur lang genieten  een boottocht langs doe oevers van de Côtes de Bourg. Wat je kan verwachten? Een heerlijke dugustatie aan boord en de vakkundige begeleiding van een wijnmaker uit van deze AOC. Geloof ons, met deze tocht krijg je een uniek zicht op de groene vlaktes in deze regio. Meer weten? Je vindt alle informatie op de site van de toeristische diest van Bourg.

 

Music and Cook and Wine

Op 5 augustus 2016 kan je in Pauillac genieten van een gezellig culinair festijn. Wat je mag verwachten? Een streepje muziek, een idyllische setting, een glas wijn in de hand en heel veel lekker eten. Van heerlijk gegrild vlees tot verse oesters en cannelés, er zullen heel wat lokale specialiteiten op je bord liggen. De wijnmakers geven je intussen de kans hun wijnen te proeven en – als je ze lekker vindt – meteen ook te kopen bij de wijnmaker zelf.

De nacht van het terroir

Op 6 augustus 2016 nodigen de wijnmakers van de Côtes-de Bourg je uit voor de vijfde editie van de nacht van het terroir. In het hartje van het Esconge à Bourg park kan je kennis maken met de jonge wijnmakers en een praatje met hen slaan met een glas in de hand, enkele lokale tappa’s en een streepje muziek. Het is nieuw, het is jong en het is 100% ‘made in Côtes de Bourg, trust us, sfeer verzekerd!

Tijden de nachtelijke markt (tot 2u ’s nachts) wordt je uitgenodigd om de verschillende wijnen en delicatessen van de jonge wijnmakers te proeven. Heerlijke oesters van een lokale kwekerij en een streepje muziek maken de avond compleet. Meer weten? Je vindt alle informatie op de website van de Côtes de Bourg.

Het Bal van de Graves

Hou je van dansen, lekker eten en een goed glas wijn? Dan mag je op 24 augustus zeker het Bal van de Graves niet missen. Met veel leuke muziek – ja hoor, van jazz en swing tot een hippe DJ – lokale lekkernijen, animaties voor groet en klein en heel wat wijn sluit het syndicaat van de Graves wijnen de zomer op een feestelijke manier af. Ontdek het volledige programma hier!

Eat Brussels – Drink Bordeaux

Blijf je liever dichter bij huis, trek dan van 8 tot 11 september naar de Brusselse versie van het Bordeaux fête le vin: Eat Brussels, drink Bordeaux. Tijdens deze cullinaire vierdaagse ontdek je de heerlijke mix aan gerechtjes die Brusselse chefs van overal ter wereld voor jou op tafel toveren. De eregast? Onze Bordeaux wijnen. Meer weten? Alle info vind je op de website van het evenement.

Meer weten? Check de kalender voor alle evenementen op onze website volg ons op Facebook, Instagram en Twitter voor nog meer tips.

DISCOVER MORE

De kersttips van sommelier Jonas De Maere

Een biologische teelt: Corinne Gonet

Video 4