Weber + Bordeaux wijnen = een perfect paar
Food
september 13, 2016

Weber + Bordeaux wijnen = een perfect paar

De gouden barbecueregels

Hou de temperatuur van je barbecue te allen tijde onder controle. Niet te koud en niet te warm, zodat de cuisson van je vlees tiptop is. Net daarom is het belangrijk om je barbecue goed voor te verwarmen.

Enkele bijkomende tips om je ingrediënten zo egaal mogelijk te grillen:

–   Gebruik de grill zodat je ingrediënt tegelijkertijd van de boven- en de onderwarmte                                             

    gebruik kan maken.

–   Sluit je barbecue zodat je ingrediënt sneller gaart en (nog) meer smaak bevat.

–   Draai je vlees of vis maar één keer voor het beste resultaat.

Op je barbecuemenu?

“Aarzel niet om de klassieke barbecuesmaken en gerechten los te laten”, vertrouwt Stéphane Vercheval van Weber-Stephan ons toe. De barbecuechef kan het weten: hij prikkelt iedereen met zijn wereldse barbecuecreaties die perfect bij onze kleurrijke Bordeaux wijnen passen.

HAPJES

Start je barbecuemenu meteen met enkele smaakbommetjes zoals minipizza met tomaat en mozzarella. Heerlijk met een feestelijke maar lichte Bordeaux, zoals een mousserende en fruitige Bordeaux Crémant rosé die de eetlust van je gasten opwekt. Ga erna voor gegrilde sint-jakobsnootjes. Yummie met een pittige en fruitige droge witte Bordeaux. Kies bijvoorbeeld eentje uit Entre-deux-Mers die opvalt door zijn verrassende frisheid en pittige aroma’s van Sauvignon. Of wat dacht je van gegrilde gamba’s? Het kruidige gerecht vraagt om een frisse en fruitige Bordeaux Rosé.

HOOFDGERECHT

Carnivoor? Dan maken wij je blij met deze Koreaanse rib-eye met sesamzout. Schenk er een soepele en fruitige rode Bordeaux bij. Dankzij zijn aroma boordevol rood fruit past ‘ie priiima bij vlees.

DESSERT

Het beste houden we natuurlijk voor ’t laatste: een chocoladetaart met rode vruchten. Bij dit zoetzure dessert past een zachtzoete maar fruitige witte Bordeaux zoals een Sainte-Foy-Bordeaux als geen ander. Bon: nu is ’t aan jou … Barbecue ze en laat het smaken!

DISCOVER MORE

De wijnoogst: een beknopte handleiding

#discoverbdx tijdens een wijncursus op maat

De nieuwe generatie wijnmakers in Bordeaux