Deze wijnbars wachten om door jou ontdekt te worden!
Onderwijs
september 13, 2016

Deze wijnbars wachten om door jou ontdekt te worden!

ANTWERPEN

BarBel

Vrijdagmarkt 1, 2000 Antwerpen, tel. 0032 483 68 60 98, ma & di gesloten

Op het gezelligste pleintje van Antwerpen kun je sinds een half jaar genieten van een glaasje heerlijke Bordeaux. Annabel van BarBel ontvangt elke gast met open armen en huisgemaakte ‘pan con tomate’. De-li-cio-so in combinatie met een frisse en fruitige Bordeaux Rosé. Annabel werkt op dit moment met een wijnkaart van vier witte en vier rode wijnen, aangevuld met bubbels en rosé. Ze gaat het liefst voor jonge Bordeauxs van nieuwe wijnhuizen waar smaak primeert.

Foto: BarBel

PINoT

Vrijdagmarkt 21, 2000 Antwerpen, tel. 0032 495 42 72 63, wo gesloten

Op hetzelfde pleintje als BarBel vind je ook PINoT. De bar van Inge en Nathalie opende vorige zomer in een voormalig bruin café. Beide dames beschikken over een uitgebreide wijnkaart én -kennis. Laat je dus zeker ’n wijn aanraden. Hun favoriete Bordeaux? Een witte Château des Tourtes. Bordeaux wijnen zijn overigens een vaste waarde op hun kaart.

Foto: Pinot

Bar Pourboire

Sint-Jorispoort 21-23, 2000 Antwerpen, tel. 0032 487 10 32 57, ma, di & wo gesloten

Naast LifeIsArt, de brasserie van Alec Nierinck, kun je genieten van lekkere hapjes en nog lekkerdere Bordeauxs. Bar Pourboire is huiselijk en een beetje chaotisch ingericht met kunst van de LifeIsArt galerij. Alec heeft altijd minstens één Bordeaux op de kaart staan, omdat de meesten er naar vragen. Onze favoriete feature van Bar Pourboire? De verwarmde zitbank, zodat je ook buiten van je Bordeaux kunt genieten!

Foto: Bar Pourboire

BRUSSEL

13 Degrés

Jourdanplein 49, 1040 Etterbeek, tel. 02 231 10 06, zo gesloten

Stap binnen in de wondere wereld van 13 Degrés! Alle wijnen die hier op de kaart staan, worden met veel zorg gekozen door Marc, de eigenaar, die trouwens ook ’n grote fan is van Bordeaux. Weet je (nog) niet echt wat je favoriete wijn is? Pas de problème: geef je favo aroma’s door aan Marc of een van zijn kompanen en binnen vijf minuten staan er twee, drie, zelfs vier degustatieglazen voor je klaar. On y va?

Foto: brusselslife.be

Le Petit Canon

Lesbroussartstraat 91, 1050 Elsene, tel. 032 2 640 38 34, zo gesloten

Le Petit Canon is een kleine maar fijne wijnbar à la française. Laat je niet afschrikken door de ‘grootte’ van Le Petit Canon: waar de ruimte klein is, zijn de wijnen groot! De wijnkaart is uitgebreid en biedt Bordeaux aan superprijzen. Een paar euro voor een klassieker; kan ‘t nog beter? Mais oui, met een bordje kaas of rillettes erbij.

Foto: Le Petit Canon

Goupil le Fol

Alsembergsesteenweg 103, 1060 Sint-Gillis, tel. 02 534 13 03, zo gesloten

Oud Frankrijk meets brocantemarkt in deze verborgen parel. Goulip Le Fol bevindt zich op een steenworp van de Grote Markt, maar wél buiten het oplettende oog van toeristen. Wil je in een rustig hoekje genieten van je glaasje Bordeaux met Franse chansons op de achtergrond? Ga dan op ontdekkingstocht naar je favoriete schuilplaats to be!

Foto: Goupil le Fol

DISCOVER MORE

Een happy en healthy ontbijt? Julie van Floom geeft haar tips!

#discoverbdx tijdens een wijncursus op maat

Vijf manieren om Bordeaux te beleven dit najaar