Ga picknicken in een wereldstad
Food
september 13, 2016

Ga picknicken in een wereldstad

Boterhammen in Brussel

Omdat we het niet altijd ver moeten zoeken, beginnen we onze stedelijke ontdekkingstocht in de stad van de Zinnekes. Wie Brussel een beetje kent, heeft zeker van Parking 58 gehoord. Een ietwat vreemde plaats voor een picknick? Helemaal mee eens, tot je het prachtige uitzicht over Brussel ziet. Geniet ervan met een boterham met plattekaas en radijsjes. Schenk geen geuze deze keer, maar een pittige en fruitige witte Bordeaux boordevol sauvignon blanc. Hoe dat smaakt? Naar acacia, citroen, perzik … en meer.

Dukkah en feta in Parijs

We zetten onze stedelijke picknickronde voort en houden halt in een van de mooiste parken van de lichtstad: Jardin des Tuileries. In het multiculturele Parijs versterken verschillende culturen elkaars keuken. Doe hetzelfde en maak twee aperitiefhapjes met Franse ingrediënten en wereldse invloeden: fetarolletjes met ham en een Egyptische notendip. Geniet ervan met een frisse en volle Bordeaux Rosé. Deze Bordeaux wijn draagt zomerse aroma’s van aardbei, aalbes en roze pompelmoes in zich. Een toppertje bij al je aperitieven, lichte hoofdgerechten en kaas.

 Recept: David Lebovitz

Red velvet in New York

We eindigen in New York, waar streetfood hot en happening was (en is) voor het bij ons een belletje deed rinkelen. Bagels, hot dogs, taco’s? Geef ons maar red velvet cake in een potje: de meeneembare versie van deze all time favorite. Geniet ervan in het bekende Central Park of het minder bekende Astoria Park dat in de schaduw van de gigantische Robert F. Kennedy en Hell Gate bruggen ligt. Maak er een onvergetelijk moment van met een mousserende en subtiele Bordeaux Crémant, die je prikkelt met z’n subtiele aroma’s van aardbei, aalbes en framboos.

Foto credit: My Baking Addiction

Tip tip tip

Doen deze drie Bordeaux wijntips je dromen van meer? Check onze nieuwe Coups de Coeurs selectie met 100 betaalbare parels voor elk moment van ’t jaar. Of je nu in een park, op een feestje of thuis bent.

DISCOVER MORE

Château la Dauphine: Biodynamische wijn

Maak sushi op Vlaamse wijze

Kerstshopping: ons verlanglijstje