BYO, Bring your own … Bottle of Bordeaux!
Food
september 19, 2017

BYO, Bring your own … Bottle of Bordeaux!

‘BYO’, wie al in Nieuw – zeeland of Engeland geweest is, heeft deze drie letters ongetwijfeld al gespot, maar waar staan ze nu eigenlijk voor? Simpel: Bring your own bottle (of wine). Hoe langer hoe meer restaurants – ja ook in België – laten toe dat jij mits de betaling van een beetje kurkrecht je eigen fles wijn ontkurkt bij het diner dat de chef op tafel tovert. Wij trokken op onderzoek en kwamen thuis met drie fantastische BYO restaurants in Vlaanderen. 

Foto: visitflanders

Invincible (Antwerpen)

Een van onze favoriete BYO restaurants van Vlaanderen is  Invincible in Antwerpen. Hoewel de wijnen uit de collectie van dit restaurant / wijnbar om duimen en vingers af te likken zijn, vindt de eigenaar het helemaal niet erg als je  zelf een fles meebrengt. Sterker nog, als wijnliefhebber en sommelier vindt hij het vaak erg leuk om een wijn te schenken die niet op zijn wijnkaart staat en een gesprek aan te knopen over jouw ‘speciale fles’.

Tip:

Wie Invincible zegt, denkt spontaan aan de overheerlijke gegrilde côte à l’os die er geserveerd wordt. Overweeg je dit restaurant een bezoekje te bregen, dan neem je best een karaktervolle, krachtige en intense rode Bordeaux wijn met een mooi aanhoudende aromatische afdronk en bouquet uit je collectie. Wat wij meenamen? Een fles overheerlijke Château Godeau.

 

Foto: les eleveurs

Les Eleveurs (Brussel)

Les Eleveurs is al lang een vaste waarde in de Belgische restaurant wereld. Onder leiding van sommelier Andy de Brouwer kan je hier genieten van een vlotte, vriendelijke en gepassioneerde bediening met de nodige know-how over zowel het eten als de wijn. Ondanks de rijke wijnkelder van het restaurant laat Andy je maar al te graag genieten van je eigen fles wijn.

Tip:

Al generatieslang serveert Les Eleveurs de beste zeebaars met zoutkorst van de hele streek. Welke wijn het best past bij hun signature dish? Een gestructureerde en volle droge witte Bordeaux wijn zoals een Chateau Villa Bel Air: een klassevolle wijn met mooie zuren voor een gerecht dat pure klasse uitstraalt.

 

Foto: resto.be

Le Grand Bleu

Wie van seafood houdt, is bij Le Grand Bleu aan het juiste adres. In dit gezellige en toegankelijke restaurant in het hartje van Gent kan je in een gemoedlijke sfeer genieten van kreeft op zijn best! Wat de wijn betreft kan je met een gerust hart rekenen op de wijnkaart van het restaurant, al is het misschien nog leuker om zelf je lievelings Bordeaux wijn mee te brengen.

Tip:

Eten bij Le Grand Bleu en geen kreeft bestellen? Doodzonde. Wanneer je kiest welke wijn je hier mee naartoe neemt, ga je best voor een echte seafood wijn. Onze favoriet? Een pittige en fruitige droge witte Bordeaux wijn zoals een Chateau d’ Haurets.

                                                                                                                  

DISCOVER MORE

Vier recepten voor een heerlijke Paasbrunch

aflevering 2 – l’Entre-Deux-Mers

10 tips om Instagrammable foto’s te maken van voeding en wijn.