Completeer uw zomerse intermezzo’s
met Bordeaux wijnen
Food
juli 11, 2017

Completeer uw zomerse intermezzo’s
met Bordeaux wijnen

U heeft uw picknick-tafelkleden en uw mooiste couverts wellicht al tevoorschijn gehaald om het zomerseizoen in te luiden. Op het menu: barbecuegerechten, heerlijke amuses en kleurige salades. Wilt u er een glas wijn bij schenken, maar weet u niet welke u kiezen moet? Dan nodigen wij u voor onze verrukkelijke intermezzo”s.
Een fris intermezzo met een Bordeaux rosé of Clairet

Voor een fris intermezzo gaan we naar de frisse en fruitige Bordeaux roséwijnen   met hun aroma”s van grapefruit, aalbes en aardbei. Hoewel niet iedereen dit weet, produceren de wijngaarden van Bordeaux al sinds de middeleeuwen rosé. De Bordeaux roséwijnen hebben een lichtroze kleur, terwijl de  Bordeaux Clairets, die meer de fruitige kant op gaan met aroma”s van zwarte bessen en roos, een diepe frambozenkleur hebben.

Onze ideale rosé-avond: een wandeling door het historisch centrum van Bordeaux, voordat u gaat smullen van een lekkere grillade van de barbecue. Drink er een van onze roséwijnen bij en luister naar de hit “Bordeaux Rosé” van Claude François, voor een extra Franse noot!

Onze suggesties: de wijnen van de appellations Bordeaux Rosé en Bordeaux Clairet.

Een pittig intermezzo met de droge witte Bordeaux wijnen

Na een fris intermezzo gaan we naar de  droge witte Bordeaux wijnen  voor een pittig intermezzo. Van oudsher heeft de wijnstreek van Bordeaux altijd droge witte wijnen geproduceerd – sommigen zeggen zelfs dat de Sauvignon uit deze streek afkomstig is. De authentieke en heldere droge witte Bordeaux wijnen dragen de rijkdom van onze terroirs in hun genen. Ze worden vooral geapprecieerd om de citroenachtige tonen van de Sauvignon Blanc.

De explosieve aroma”s van de Sauvignon druif komen tot uiting in de  pittige en fruitige droge witte wijnen  en zorgen voor een verrassend fris effect. De meer  gestructureerde en volle Graves of Pessac Léognan wijnen hebben een mooi aanhoudende aromatische afdronk.

Zijn de droge witte Bordeaux wijnen meer geschikt voor het aperitief of bij schelp- en schaaldieren?

Een oestertentje aan het Bassin d’Arcachon blijft een vaste waarde, maar ik zal u een geheimpje verklappen: combineer de romige smaak van geitenkaas met de pittige smaak van een droge witte Bordeaux wijn. En u heeft de perfecte balans tussen fris en lekker!

Onze ideale avond: een luchtje scheppen op het strand van het Bassin d’Arcachon en met vrienden samen genieten van een plateau de fruits de mer. Eindig met een zoete noot, bijvoorbeeld een vruchtensalade of een ijsje en luister de maaltijd op met een pittige en fruitige droge witte Bordeaux wijn.

Onze suggesties:

– de pittige en fruitige droge witte wijnen  van de appellations Blaye Côtes de Bordeaux, Bordeaux, Bourg, Côtes de Blaye, Côtes de Bordeaux Saint-Macaire, Côtes de Bourg, Entre-deux-Mers, Entre-deux-Mers Haut-Benauge, Francs Côtes de Bordeaux, Graves de Vayres, Sainte-Foy-Bordeaux

– de  gestructureerde en volle droge witte wijnen  van de appellations Graves en Pessac-Léognan

 

DISCOVER MORE

Marie en Sylvie Courselle, wijnbouw van vader op dochters

Drie vegan recepten met bijpassende wijnen

Comfortfood op zijn Frans met bijpassende bordeauxwijnen