De Belgische bistronomie
Food
augustus 31, 2017

De Belgische bistronomie

Voor de allereerste keer, treden de Bordeaux wijnen toe tot de tenoren van de Belgische bistronomie met een gemeenschappelijk doel: het delen van de kennis en de passie. 6 chef-koks nemen de klassieke Belgische gastronomie onder de loep en koppelen hun talenten aan die van 6 Bordeaux wijnspecialisten om er aangepaste wijnen bij voor te stellen.

 

Aan het einde van elke samenwerking organiseert elk duo een diner om de vruchten van hun samenwerking tentoon te stellen en de diversiteit en de veelzijdigheid van de Bordeaux wijnen te ontdekken.

Drie duo’s hebben reeds de gelegenheid gekregen om heerlijke pairings samen te brengen.

Op 24 juli vond het eerste duo-diner plaats in restaurant « Humus x Hortense ». Nicolas Decloedt, de getalenteerde chef-kok van dit restaurant dat gericht is op seizoensproducten en biologische cultuur, werkte samen met Vicky Corbeels, Wine Lady of the Year 2015. Samen stelden ze een heerlijk recept voor van speculoos, vergezeld van een witte Blaye Côte de Bordeaux, château Peybonhomme les Tours 2015, een rode Fronsac, een château les 3 Seigneurs 2015 en een liquoreus en intense Sauternes, Petit Guiraud 2013.

Ook het tweede duo, samengesteld uit Isabelle Audouin-Wastin en Alain Bianchin, stelden hun herwerkte recept van konijn op Vlaamse wijze voor. Chef-kok Alain baat sinds drie jaar zijn eigen restaurant uit. Isabelle heeft dan weer de eer om l’Ecole du Vin de Bordeaux (de wijnschool in Bordeaux) te vertegenwoordigen met meer dan vijftien jaar ervaring. Een kleurrijke bondgenootschap die een verrassende degustatie voor hun gasten belooft!

Het derde duo had zijn zinnen gezet op een vol au vent en een witte Pessac-Léognan, les Haldes de Luchey, een Fronsac 2012, Château Moulin Haut Laroque 2012 en een Bordeaux Clairet, Château de Parenchère. Chef-kok Glenn Verhasselt, Eerste Kok van België 2017, werkte hand in hand met, de Beste Sommelier van België 2013, Yanick Dehandschutter rond de aangepaste Bordeaux wijnen.

 

Drie nieuwe duo’s zullen binnenkort worden aangekondigt. De recepten en hun aangepaste Bordeaux wijnen zullen beschikbaar zijn op de website bordeaux.com/be-nl vanaf midden september. 

Tot binnenkort!

DISCOVER MORE

Een nieuwe generatie wijnmakers staat op!

Vijf wijnbars in Brussel waar je biologische wijn kan drinken

Bistro Bordeaux: Speculaasdessert van Nicolas Decloedt