Haal het jachtseizoen in huis met een 100% Bordeauproof feestmaal
Food
december 15, 2016

Haal het jachtseizoen in huis met een 100% Bordeauproof feestmaal

Nu de winter van start gegaan is en het wildseizoen volop bezig is, kunnen liefhebbers hun favoriete gerechten verorberen aan een gezellige feesttafel.Ragoût van everzwijn met smakelijke hertenfilet en andere typische seizoensgerechten zijn niet alleen lekker, ze gaan ook perfect samen met een heerlijke Bordeauxwijn. 

Een Bordeauxwijn kiezen bij wild is eenvoudig: door de volle textuur van onze wijnen passen ze goed bij de rijke smaken van wildgerechten en hun sauzen. Een mooi stukje wild met een tanninerijke wijn zorgen altijd voor een onvergetelijke smaaksensatie!We raden je aan om voor een rode wijn te kiezen, met als voorkeur krachtige en intense of ronde en gestructureerde Bordeauxwijnen. Ga bijvoorbeeld voor wijnen uit de appellaties Fransoc, Saint-Émilion of Haut-Médoc – allemaal wijnen met een mooie diepgang en opmerkelijk rijk aan aroma’s.

Laat je inspireren door de recepten van onze Belgische chef-koks en onze wijnsuggesties om ten volle te genieten van het wildseizoen!

Foto: Cuisine AZ

Jong everzwijn met vijgen, speculaas en mascarpone door Piet Huysentruyt

Een stukje everzwijn is altijd een uitstekende keuze. Dit smaakvolle vlees wordt op goddelijke wijze gecombineerd met mascarpone en vijgen en speculaas en die de smaak van het wild doen opleven. Het is een feestelijk gerecht, origineel en makkelijk te bereiden, perfect voor een feestmaal! Ontdek het recept hier.

Chateau Villars – Fronsac:

Een gerookte wijn met aroma’s van donker fruit met een goede balans van gedroogde kruiden en toetsen van zwarte thee. Een wijn van grote finesse met krachtige en elegante tannines die perfect past bij de smaak van everzwijn.

Foto: Dourthe

Hertenkalffilet met boschampignons en pastinaak door Cookameal

Dit gastronomische recept maakt deel uit van het feestmenu van Cookameal, een eindejaarsrecept dat Chef Jan speciaal ontworp. Zijn reputatie is ondertussen alombekend door zijn werk in de keukens van ’t Zilte (gerenommeerd in de Michelingids), restaurant Oud Sluis en ’t Hof Van Cleve. Verhef je feestmaal naar een hoger culinair niveau met een onvergetelijke gastronomische ervaring met verse seizoensproducten: hertenkalffilet, pastinaak en boschampignons. 

Chateau Bel Air – Haut Médoc

Een prachtig gestructureerde en complexe rode wijn aroma’s van donker fruit in combinatie met met een fijne tanninestructuur en een lange afdronk. Deze wijn in combinatie met hertenkalffilet en boschampignons is een perfecte match. 

Foto: LEO

DISCOVER MORE

Video 3

Verborgen wijntips voor elk paasfeest

Belgium Loves Bordeaux!