3 verrassende cocktailrecepten met onze zoete witte wijnen
Food
december 29, 2020

3 verrassende cocktailrecepten met onze zoete witte wijnen

Hoe zorg je voor een pittig en origineel aperitief? We geven een paar tips waarmee je onze zoete witte wijnen tot de perfecte cocktail omtovert!

SWEET NATURE, voor wie houdt van eenvoud
Recept (voor 1 glas)

Doe een beetje ijs in een groot glas en giet er 8 cl zoete fruitige bordeauxwijn (type AOC Loupiac) in, samen met wat geraspte sinaasappel-, clementine- of limoenschil. Je wil het nog origineler? Kies voor kumquats of een bevroren pompelmoes- of ananasschijfje.
Dien op met boterhammen met fruit en fourme d’ambert, voor een lekkere lunch. Het recept van de boterhammen vind je hier.

zoete wijn cadillac boterham

SWEET’JITO, voor een frisse boost

Recept (voor 1 glas)

Doe wat crushed ice in een groot glas en giet er 8 cl zoete fruitige bordeauxwijn (AOC Sainte Croix du Mont bijvoorbeeld) in. Voeg 1 muntblaadje en 1⁄2 limoenschijfje toe. Eindig met 2 cl bruisend water.
Drink goed fris en met een rietje.
Serveer met  madeleines met chorizo, voor een supereenvoudig en verfrissend aperitief.

BORDELAIS, een voorsmaakje van de vakantie

Recept (voor 1 glas)

Doe wat ijsblokjes in een groot glas en giet er 30 ml AOP Cadillac, 30 ml Aperol, 10 ml pompelmoeslikeur en 10 ml geperst citroensap in. Vul aan met tonic of bruisend water. Versier met een half pompelmoesschijfje en witte druiven.
Serveer met een mooie kaasschotel of zandkoekjes met roquefort.

Zo heb je al het nodige om een origineel aperitief te serveren! Maak je een van onze recepten klaar? Deel het op de social media en vermeld tag @bordeauxwijnen !

DISCOVER MORE

Belgische keuken + Bordeaux wijnen: a match made in heaven

De Selectie Bordeaux 2018 is er!

Château Simon: Het verhaal van 2 zussen