Wijn en wafels: kies de perfecte combinatie
Krant
oktober 7, 2021

Wijn en wafels: kies de perfecte combinatie

Liever met aardbeien of toch maar chocolade? Wafels zijn hoe dan ook super lekker — al kan het natuurlijk altijd nog beter. Wat dacht je van een wafel met een goed glas wijn? Ontdek hier onze hemelse combinaties !
wafel karamel wijn
Een heerlijke klassieker

Wij Belgen zijn trots op onze klassiekers, zeker in de keuken. Handgesneden frieten, mosselen (au vin blanc, dat spreekt), ’s werelds beste chocolade en goeie ouwe wafels voor wie wel zoets kan hebben. Brussels, Luiks, zacht, krokant of belegd met het beste wat het seizoen te bieden heeft. Een onsterfelijk dessert dat het verdient met de juiste wijn gedegusteerd te worden.

Een hoger niveau!

Je hebt uiteraard je wafels al schaamteloos met bloemsuiker gepoederd of bedolven onder een flinke toef slagroom. Maar heb je er al eens aan gedacht om hun smaak écht naar een hoger niveau te tillen? Door een topping te combineren met een bijpassende wijn, bijvoorbeeld. Foodpairing, heet dat. Door de juiste smaken te combineren, creëer je diepgang in je gerecht en maak je van een eenvoudige wafel een dessert dat je superlatieven oplevert aan tafel.

wafel chocolade choco

4 verrukkelijke wafelrecepten

Om je alvast te doen watertanden: vier verrukkelijke wafelrecepten, paired met hun ideale wijn.

  • Crémant de Bordeaux van Chateau Tifayne, bij voorbeeld. Is roos je favoriete kleur? Ga dan een stap verder en kies voor een Crémant de Bordeaux Rosé. De frisse toetsen en lichte zurigheid van rode vruchten in de Crémant worden versterkt door de zoete aardbeien en vormen een prachtig rosé geheel. Een traktatie voor de smaakpapillen, zoveel is zeker, maar evengoed een plezier voor de estheten onder ons.
  • Saint-Emilion Château Barberousse. Deze wijn is rijk aan tannines en verrast met geurige toetsen van kersen en viooltjes. De perfecte afsluiter van een lange winterdag (al heb je in feite echt geen excuus nodig om hier gewoon van te genieten).

    Sauternes van Château La Bouade te ontkurken. Deze weelderige, uitgebalanceerde wijn met impressies van honing, gedroogde abrikoos en gekonfijte sinaasappel is als een dessert in een glas. Geloof ons: je krijgt er nooit genoeg van. Serveer hem goed gekoeld, zodat hij mooi in balans is met het ijs.

    witte Graves. Een volle, aromatische Château Pont de Brion, bijvoorbeeld, die genoeg body heeft om tegengewicht te bieden aan de zoete banaan.

    Heb jij zelf een leuke foodpairing ontdekt? Zet jouw ontdekking op instagram met de hashtag #bordeauxwijnen! We zijn benieuwd naar je voorstellen!

DISCOVER MORE

Comfortfood op zijn Frans met bijpassende bordeauxwijnen

Château la Dauphine: Biodynamische wijn

Niet te missen: op ontdekking in Bordeaux