Het pareltje
Portretten
juli 18, 2017

Het pareltje

Philippe Marchal trad in 2012 aan als CEO in Château Laborde met de ambitie om het enorme potentieel van het terroir te onthullen door middel van een Cru Bourgeois uit 2010. Vol dynamiek en passie probeert hij op die manier de sterke punten van het eigendom van Catherine Blasco onder de aandacht te brengen.

Zijn ontmoeting met de Bordeaux wijnen

 

« Ik ben de zoon van een boer, dus de polycultuur was een vaste waarde in mijn jeugd. Met die actergrond besloot ik om me te focussen op de wijnsector en als wijnconsultant aan de slag te gaan. Vandaag Vandaag ontferm ik me over Château Laborde. De eigenaresse, Catherine Blasco, koos voor dit partnerschap omdat ze geloofde dat dit de juiste keuze was voor het welvaren van het erfgoed van haar vader. »

 

Zijn moto

Van cruciaal belang voor  kwaliteit en een goede groei van de druiven is de combinatie van menselijke know-how en technische vernunft. We hebben de werking van de kelders grondig onder handen genomen en verbeterd door terug te keren naar de traditionle werking van de wijnvaten. Daarnaast zweren we bij een goede bodemanalyse en precisie.

 

Zijn stijl

Phillipe Marchal beschrijft zichzelf als veeleisend. « We hebben de unieke kans om een ​​landgoed gelegen vlakbij AOC Sint-Estèphe en naast het erg gerenomeerde Lafite Rothschild te mogen verbouwen. Daarom zorgen we ervoor dat we op een gestructureerde manier het vinificatieproces doorlopen om toegankelijke en karaktervolle wijnen te kunnen maken. Elk detail is van belang om een zo goed mogelijke Bordeaux wijn te maken.

 

zijn selectie

Een rode AOC Haut-Médoc, Château Laborde Cru Bourgeois 2014 > € 7,50

Deze rode wijn is zeer evenwichtig en makkelijk te drinken. Met zijn grote verscheidenheid aan aroma’s van  fruit en zijn zoete tannines, is deze wijn perfect om je gezellige momentjes nog gezelliger te maken. Zowel als aperitief, als bij een Orloff gebraad of  tapa’s bordje doet deze wijn het meer dan geweldig.

 

Extra info

Dit historische gebied van Haut-Médoc is al sinds de twaalfde eeuw in het bezit van de abdij van Vertheuil. Het pand is in handen van vele middenklasse gezinnen geweest voordat het uiteindelijk in 1972 in die van de familie Mathieu-Blasco terecht kwam. Deze familie was oorspronkelijk een familie van  boeren of industriëlen met een passie voor wijn.

DISCOVER MORE

Regels “Grote Kerstwedstrijd” Bordeauxwijnen

Een biologische teelt: Corinne Gonet

Een glaasje gerookte wijn, alstublieft