Vijf wijnen, vijf stijlen
Nieuws
juni 30, 2017

Vijf wijnen, vijf stijlen

Elke wijn is anders, zoals ook elke feesttafel anders is. Dit eindejaar laten we ons inspireren door de wijnen die we schenken om onze tafel te dekken! Ga je voor een lichte, minimalistische setting of hou je meer van de rijke en klassiek gedekte tafel? Kies je stijl, kies je wijn.
Krachtig en intens

Met aroma’s als gebrande koffie, zwarte bessen, bramen, zoethout en aalbes kan je niet anders dan aan warme, donkere tinten denken. Haal de aroma’s uit de fles en dek je tafel ermee: een rustieke houten tafel, dieprode rozen als blikvanger en een gouden accent om het af te werken… Succes gegarandeerd! 

Onze wijntip: een Haut-Médoc, Pauillac of rode Graves

Rond en gestructureerd

Hou je van een authentieke kerstsfeer? Daar past perfect een ronde en gestructureerde rode Bordeaux bij. Stem het kleurenpalet van je tafel af op de dieprode kleur van de wijn of laat zijn aanwezigheid subtiel naar boven komen met kleuraccenten! 

Onze wijntip: een Côtes de Bordeaux, Pomerol of Cadillac Côtes de Bordeaux

Mousserend en subtiel

Waarom zou je je tafel niet dekken volgens het aperitief dat je serveert? Of nog beter: waarom zou je enkel Crémant de Bordeaux serveren tijdens het aperitief? Verras je gasten het hele diner door met heerlijke bubbels en laat je tafel deze keuze aanvullen: ga voor frisse lichte tinten, goud en een groene splash!

Fris en vol

Voor iedereen die tijdens de eindejaarsfeesten een frisse en volle rosé Bordeaux wil serveren hebben we goed nieuws! De aroma’s in deze Bordeaux sieren een tafel altijd, en dan hebben we het vooral over rozen. Laat je tafel spreken door ze simpel te houden en zet de rozen centraal. Is je vaste florist met vakantie? Geen paniek! Je kan je tafel fris en vol decoreren met koper- en goudtinten. 

Onze wijntip: Bordeaux Clairet

Meer inspiratie nodig? Onze favoriet in tablescaping: Casa de Perrin!

DISCOVER MORE

Bistro Bordeaux: Speculaasdessert van Nicolas Decloedt

Vijf manieren om Bordeaux te beleven dit najaar

Nieuws uit het wijnjaar 2018