Verborgen wijntips voor elk paasfeest
Food
juni 29, 2017

Verborgen wijntips voor elk paasfeest

Paasbrunch

Vroege vogels organiseren een paasbrunch. Op je boodschappenlijstje: broodjes, beleg, koffiekoeken, vers fruit en eieren, veel eieren. Maak er geen doordeweeks omelet mee, maar ga voor quiche, frittata of deze soufflés met schapenkaas die overheerlijk matchen met een witte Bordeaux Blanc.

Credit: feasting at home PaasbuffetGrote familie? Organiseer dan een koud paasbuffet, zodat je (bijna) alles op voorhand kan doen. Dé buffetklassieker is zalm met seizoensverse asperges. Kom dit jaar origineler uit de hoek en maak zalm met jonge prei en kwark. Je kan dit gerechtje op voorhand dresseren of je vis, groenten en saus apart presenteren, zodat iedereen zijn eigen bordje kan assembleren. Ga bij dit gerecht voor een uitdagende combinatie zoals een Bordeaux rosé!

Foto: PinterestPaasdinerVerbaas je gasten ’s avonds met een verfijnd gerecht met zuiglam: een ware delicatesse die maar tot midden juni verkrijgbaar is. Het vlees is erg mals, omdat het lammetje maximaal 60 dagen oud is. Zorg er dus voor dat je het vlees niet ‘overgaart’, want rosé smaakt het op z’n best. En met een glas Saint-Julien smaakt het lam nog beter.

Credit: Pinterest

En het dessert?

Da’s chocolade, zonder twijfel. Of daar ook een wijntip bijhoort? Edmond de Rothschild (eigenaar van château Clarke) geeft de zijne prijs: “Schenk een oude Bordeaux bij pure chocolade, want die draagt van nature een cacao-aroma in zich”.

Bordeaux wenst iedereen een zalig paasfeest!

DISCOVER MORE

De kleurrijke zomerrecepten

Groene vibes bij Château Vilatte

De wijnoogst van 2019: we zijn vertrokken