Maak de wintermaanden net iets warmer met een glas bordeauxwijn
Nieuws
december 29, 2021

Maak de wintermaanden net iets warmer met een glas bordeauxwijn

Je herkent het vast. Tijdens de wintermaanden gaat niet alleen de temperatuur onder nul, maar ook je energiepeil. We geven je 3 ideeën om deze periode net iets makkelijker door te komen! De bijpassende wijnsuggesties zijn gewoon in de supermarkt of bij de wijnhandelaar te vinden.

Een knetterend haardvuur

Een van de voordelen van thuiswerken is dat je je dag zelf kunt indelen. En dus ook zelf kiest wanneer je een pauze inlast! Het ideale moment om even een frisse neus te halen. Wedden dat je daarna weer met een helder hoofd aan de slag kunt? Lang hoeft het niet duren. Een halfuurtje is al genoeg om er weer tegenaan te kunnen.

haardvuur wijn kousen dekentje

En zodra de werkdag om is, kruip je gezellig met een glas kruidige, krachtige wijn – zoals een Médoc of een wijn uit de Fronsac – in de zetel bij het knetterende haardvuur.

PS: Geen haardvuur in huis? Geen probleem! Het Netflix-programma Fireplace at your home verandert jouw leefruimte met een vingerknip in een uitnodigende chalet in de Ardennen! 😉

Wijnsuggesties voor deze avond

  • Château Logis de Sipian: een verfijnde, elegante Médoc met rode vruchten, vanille en een rokerige toets.
  • Château Vieux Robin: een Médoc die je kan bewaren, maar die ook nu al heerlijk wegdrinkt dankzij de vlezige fruitaccenten, fijne kruiden, mooie houttoets en zeer lange afdronk.
  • Château Mazeris: een wijn met noten van sappig, vers fruit, fijn hout, fraaie tannines en een topfinale!

Een goede film

Een toptip om je wegkwijnende energiepeil op te krikken: ga een eindje lopen met je huisgenoot of een vriend(in). Je zal versteld staan van hoe opgekikkerd je je voelt. Daarna beloon je jezelf met een goede film en een glas bijpassende bordeauxwijn, zoals een zachte, soepele bordeaux of een fruitige bordeaux supérieur.

koppel popcorn wijn film

Wijnsuggesties voor deze avond

  • Château Haut Nadau: een zachte, soepele wijn met noten van kers, braam en specerijen. Fris en bijzonder aangenaam.
  • Château Panchille Les Rives: sappig, smakelijk en uitnodigend, dat is deze harmonische wijn in een notendop. Vers rood fruit, aardbeien en kersen met een laagje chocolade. Mmm!
  • Léo de La Gaffelière: op zoek naar een elegante, evenwichtige en toegankelijke wijn met bosbessen, bramen en peper, die vlot wegdrinkt? Dan is dit een aanrader!

Een culinaire reis

Het zand van een zuiders strand tussen onze tenen voelen is op dit moment geen optie. Dus gaan we op reis op ons bord. Onze suggestie voor vanavond is een risotto van champignons. Wist je dat we ook heerlijke witte wijnen in de aanbieding hebben? Een volle, droge witte wijn zoals een Graves of een Pessac-Léognan is de ideale aanvulling bij dit gerecht.

risotto witte wijn

 

Wijnsuggesties voor deze avond

–          Château Rochemorin: complex en elegant. Een stijlvolle wijn met een aangename variatie van citrusfruit, bloemen en mooi verweven hout. Lange en frisse finale, ronduit heerlijk!

–          Château Beauregard Ducasse – Cuvée Albertine Peyri : complex en vol van geur, met rijpe citrus en exotisch fruit. De smaak is al even boeiend, fijn en evenwichtig. Topklasse en een culinaire hit.

–          Château de Léognan: noten van hout in de neus, rijp citrusfruit en appel op de tong. Mooie balans. De enorme lengte is een pluspunt.

DISCOVER MORE

De Apéros Bordeaux Expériences zijn terug!

3 eenvoudige recepten voor overheerlijke desserten

aflevering 5 – Le Médoc