De beste apps voor wijnliefhebbers
Nieuws
augustus 21, 2019

De beste apps voor wijnliefhebbers

Vandaag kan je via je smartphone een schat aan info vinden over wijnen. Ontdek hier de beste wijnapps! 🙂

De digitalisering is alomtegenwoordig, en ook de wijnsector doet mee! Met je smartphone kan je een schat aan informatie raadplegen over de wondere wereld van wijn. Open een van de handige apps en je bent nog maar één klik verwijderd van de informatie die je zocht.

« shazam » jouw wijn

Dankzij deze technologische revolutie kan elke wijnliefhebber, -kenner, of -amateur op elk moment, dag en nacht, informatie opzoeken, de laatste nieuwtjes uit de sector volgen, aanbevelingen bekijken en zelfs zijn bestelling plaatsen. Voortaan ‘shazam’ je gewoon je wijn.

Wijncultuur en degustatie


Smart Bordeaux

Deze app is een must have. Ze houdt je op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete wijnen. Met haar unieke design en ergonomie bezorgt Smart Bordeaux je snel alle nuttige informatie over bordeauxwijnen: AOC, druivensoorten, rangschikking … Je blijft in real time op de hoogte van alle nieuwigheden!

De +: Het herkennen van wijnetiketten, het opzoeken van wijn op basis van criteria, het eenvoudig contacteren van de wijnbouwers.

TWIL

De uitdrukking ‘een wijn twillen’, staat binnenkort ongetwijfeld in het woordenboek! En terecht, want het idee achter TWIL is geniaal. Deze recente app brengt consumenten en wijnbouwers rechtstreeks met elkaar in contact.
Een foto van het etiket volstaat om rechtstreeks bij de producent een bestelling te plaatsen. Via de foto, die opgeslagen wordt in je virtuele bibliotheek, ga je naar de volledige informatiefiche van de wijn en bestel je rechtstreeks bij de wijnboer. TWIL werkt vandaag samen met 800 wijnbouwers. De volledige inventaris telt 300.000 wijnen. Dankzij deze app kunnen kleine wijnbouwers in de bordeauxstreek zich profileren en hun omzet verhogen.

De +: Als je een abonnement neemt, staat een expert voor je klaar om je te adviseren of om de wijnen te vinden die aansluiten bij jouw voorkeur. Je krijgt ook toegang tot privédegustaties en wijnbeurzen.

Vivino

Moeten we Vivino nog voorstellen? Dit sociale netwerk voor wijn werd in 2009 gecreëerd in Kopenhagen en groeide uit tot een van de populairste apps voor wijnliefhebbers. Je neemt een foto van de wijn om meer informatie, bijpassende gerechten of de dichtstbijzijnde winkel te zoeken, een score en beoordeling te geven, de mening van de community te lezen en de prijs in real time te kennen. Bovendien heb je de mogelijkheid om de wijn op te slaan in je virtuele bibliotheek en je wijnkelder te beheren in de app.

De +: Deze app, die regelmatig wordt bijgewerkt, is het referentiepunt voor wijnen. Ze bevat een schat aan informatie en beoordelingen.

 

Delectable

Deze Engelstalige app is een goede toegangspoort tot de wondere wereld van wijn. Ze biedt een brede waaier aan informatie zodat je een goed beeld krijgt van de wijn die je degusteert. Het principe is hetzelfde als bij Vivino: je neemt een foto van het etiket om meer te weten te komen over de wijn. Je kan ook een score en een beoordeling geven. Mooi meegenomen: er zijn Amerikaanse wijnrecensenten aanwezig op de app en heel wat influencers om te volgen.

De +: Via Delectable koop je je wijnen aan en laat je ze eenvoudig thuis bezorgen. Als je via Delectable bestelt, profiteer je bijvoorbeeld van kortingen op bordeauxwijnen.

 
Wine Advisor

In Frankrijk is dit de ‘shazam van de wijn’. Een geweldige tool om alles te weten te komen over een wijn op basis van zijn etiket. Nadat het etiket herkend werd, opent de app de technische fiche van de wijn. Geef een score van 1 tot 10 en maak een community aan om te ontdekken welke wijnen jouw vrienden verkiezen. Met deze app kan je wijnhandelaars beoordelen en aanbevelen, en krijg je advies van experts. Met deze m-commerce-app kan je meer dan 750 champagnes en 1500 wijnen bestellen met je smartphone. Je bestelling wordt gegarandeerd binnen 72 uur verzonden.

De +: Met WineAdvisor raadpleeg je eenvoudig de selectie van sommelier Dominique Laporte. Deze wordt regelmatig bijgewerkt.

 

Smartcave

De app die elke wijnverzamelaar moet hebben! Met SmartCave beheer je je wijnkelder, vind je informatie over wijnen en ontdek je welke wijnen en gerechten goed samengaan. Met de app kan je gemakkelijk wijnen toevoegen, zoeken en nagaan wanneer welke wijn op zijn best is. Ideaal om je collectie te sorteren. Je ontvangt waarschuwingen om de bewaartijd van je wijnen in het oog te houden. De app stelt originele gerechten voor die bij de wijnen uit jouw kelder passen. Met SmartCave schat je de waarde van je wijnkelder tegen de marktprijs, lees je de beoordelingen van experts en deel je jouw collectie met andere appgebruikers om wijnen te ruilen.

De +: Vul je collectie aan door rechtstreeks bij onlinehandelaars te bestellen.

 

Œnobordeaux

Kom alles te weten over wijn en wijnbouw met deze app: een opleiding in oenologie voor professionals. Met uitvoerige informatie over de druiventeelt, de samenstelling van de wijn, de verkoop … en goede praktijken voor jouw beroep: wijnen combineren met gerechten, een wijnbeurs organiseren, degustatiemethodes … Wil je je klanten verrassen, je verkoopcijfers opschroeven of gewoon je wijnkennis verbeteren? Dan is OenoBordeaux precies wat je nodig hebt!

De +: Meer dan 65 online cursussen en leuke testjes om na te gaan of je alles goed hebt onthouden.

 

Wine Searcher

De app Wine Searcher is ideaal om je favoriete wijnen, bieren en sterkedranken te vinden, overal ter wereld. Scan het etiket om informatie te vinden over een van de 8 miljoen wijnen van 55.000 handelaars. Inclusief prijzen, beoordelingen, informatie over de druivensoorten, de regio, beschikbare wijnjaren en verkooppunten. Uiteraard kan je je favoriete flessen delen met de community.

De +: Controleert of het product beschikbaar is bij de verkoper.

WineStein

Een Nederlandstalige app over wijn, altijd fijn! Deze Nederlandse app is ontwikkeld door de Michelinsterrenchef Ron Blaauw in samenwerking met de universiteit van Nijmegen. Deze geeft de meest passende wijn bij de gerechten die jij invoert. 1.500.000 wijnen zitten in de app opgeslagen, dus keuze genoeg! De app is gratis, maar als je wijnen wilt opslaan, betaal je een klein bedrag per maand (Vanaf € 3,99 per jaar). Hoe hoger de score van de wijn, hoe beter hij past bij het gerecht. Een mooie en gedetailleerde app!

De + : Het wijn DNA beschrijft de typsiche kenmerken van de wijn.

Omslagafbeelding

Wijnvoordeel.be

Een Belgische app die wijnen aanbiedt aan een interessante prijs. Jij stelt jouw voorkeur (zoals prijs, druif, regio, smaak, …) waarna de app jou de meest interessante flessen toont. Je kan er de beschrijving en het smaakprofiel lezen van elke fles. Overtuigd van de omschrijving? Bestellen kan vlot en de wijnen kan je al de dag erop bij jou thuis ontvangen.

De +: Je kan gemakkelijk de wijnen online bestellen.

Œnotourisme

 


Bordeauxwinetrip

De perfecte app voor wie van plan is om af te reizen naar de wijngaarden van Bordeaux. Ontdek de wijnstreek aan de hand van 7 thema’s: kastelen, restaurants en wijnbars, accommodaties, informatie, rondleidingen, evenementen en ervaringen. Bordeaux in zakformaat, met uitstapjes, unieke ervaringen en interessante locaties in jouw buurt. Met advies van andere reizigers.

De +: Vind gratis wifi zonder dat je verbonden bent met het internet.

DISCOVER MORE

Een glaasje gerookte wijn, alstublieft

Welke wijn zet je met de feesten op tafel? Deze tips zetten je op weg

Reisgids voor een weekje Bordeaux!