8de editie van het festival eat! BRUSSELS, drink BORDEAUX: het programma!

Event

8de editie van het festival eat! BRUSSELS, drink BORDEAUX: het programma!

Van 5 tot 8 september strijkt het festival eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX opnieuw neer in het Warandepark in hartje Brussel. Een dertigtal Brusselse chefs en zo’n vijftig wijnmakers en -handelaars uit de Bordeauxstreek zorgen ervoor dat jouw smaakpapillen 4 dagen verwend worden! Ontdek hier het festival in een notendop. 😊

Brusselse gastronomie et Bordeauxwijnen : ‘a winning combination’

Proef de signature dishes van 20 Brusselse chefs, ontdek hoe ze perfect samengaan met een bordeauxwijn, flaneer in de koninklijke setting van het Warandepark, maar geniet vooral van de ontspannen, gezellige sfeer!

Eat Brussels Drink Bordeaux

Ook nu neemt een selectie van Brusselse getalenteerde chefs plaats achter de fornuizen van de pop-upkeukens die in het Warandepark plaats vinden. Elk van hen laat het publiek kennismaken met zijn of haar signature dish.

50 wijnbouwers en -handelaars te ontmoeten!

Natuurlijk mogen bordeauxwijnen niet op deze gastronomische rondreis ontbreken. Je kan hier zo’n 50 wijnbouwers en -handelaars uit de Bordeauxstreek ontmoeten die jou introduceren in deze wijnstiel.

Leer de grote en kleine verhalen kennen van de mannen en vrouwen achter de bordeauxwijnen. Super voor de kenners en een ideale introductie als je nog niet veel van wijnen kent!

Deze toegankelijke wijnen, die het resultaat zijn van een nauwkeurig samenspel van verschillende druivensoorten, brengen je smaakpapillen in vervoering. Dit is dan ook dé uitgelezen kans om de nieuwe bordeauxwijnen te leren kennen. Tal van soorten zijn aanwezig: fris en fruitig, droge witte wijnen, rode wijnen, roséwijnen, lichtrode en zoete wijnen.

Eat Brussels Drink Bordeaux

Zo kunnen deze wijnmakers een passende wijn voorstellen bij de gerechten van de chefs, desserten en kaasbordjes. Zoveel om naar uit te kijken, zoveel heerlijke momenten om te delen en samen te genieten!

De paviljoenen van de Bordeauxwijnen

De 6 wijnfamilies uit de Bordeauxstreek hebben elk hun eigen paviljoen. Heel gemakkelijk en overzichtelijk als je jouw favoriete smaak al weet of om nieuwe smaken te ontdekken.

Eat Brussels Drink Bordeaux

De ideale kans om deze wijnbouwers persoonlijk te ontmoeten. Ontdek hier de bio en de eigen verhalen van elke wijnbouwer.

Eat Brussels Drink Bordeaux

Eat Brussels Drink Bordeaux

Wijnschool uit Bordeaux

De hele dag door, met z’n tweeën, met vrienden… of in kleine groepjes, kan je interessante miniworkshops volgen bij de ervaren trainers van de Ecole du Vin de Bordeaux:

  • Inleiding tot het proeven
  • De aroma’s van wijn
  • De kunst van assemblage
  • Choco’Bordeaux X Laurent Gerbaud
  • Cheese and Tchin
  • De 30 jaar Ecole du Vin
  • Bordeaux Blackjacktafel

Plezier en gezelligheid gegarandeerd!

Kom jij ook al in de verleiding? Reserveer dan hier meteen je eigen Wine Pass!

Kaas- en dessertenbar

Niet alleen kan je genieten van heerlijke hoofdgerechten, voor kaasliefhebbers en zoetebekjes is er ook plaats op het festival. Deze kaas- en dessertenbar vullen het aanbod van de chefs mooi aan. Elke dag wisselen een kaasmaker en patissier elkaar af om u de heerlijkste smaken te doen ontdekken. Wat gaat er immers boven het genot van een kaasbordje of een fantastisch dessert met een uitstekende bordeauxwijn erbij? Waarom geen sweet Bordeaux met een blauwe kaas? Of een gerenommeerde saint-émilion met een chocoladedessert?

De wijnbouwers en -handelaars uit de Bordeauxstreek stellen maar al te graag een wijn voor die perfect bij uw favoriete kaas of dessert past.

Eat Brussels Drink Bordeaux

Gemakkelijk bereikbaar

Nog een voordeel? Het festival vindt plaats in het Warandepark in hartje Brussel, ideaal bereikbaar te voet, met de fiets, trein, tram of auto!

Zin om te vertrekken? Ga dan naar www.eat.brussels voor alle praktische informatie omtrent het festival en bestel nu jouw Wine Pass! Cheers!

Cheers!

Eat Brussels Drink Bordeaux

Photos by © visit.brussels – Eric Danhier  © Meredith Thorina