4 tips om je te verwarmen met een Bordeauxwijn bij het haardvuur deze winter
Nieuws
februari 8, 2019

4 tips om je te verwarmen met een Bordeauxwijn bij het haardvuur deze winter

De feestdagen zijn voorbij en het nieuwe jaar is begonnen. Alles herneemt zich. Om je werkweek te doorbreken kan je ’s avonds eens genieten van een lekker glas wijn bij een knetterend vuurtje. Zo kan je jezelf heerlijk verwarmen tijdens de winter. Deze verwennerij kan je nog eens opnieuw doen tijdens het weekend met dat tikkeltje extra! Hier vind je 4 leuke wijn- en weekendtips voor een glaasje Bordeaux in februari.

Tip 1: Een romantische B&B brunch met een Crémant de Bordeaux

Ontsnap samen naar een Bed & Breakfast in één van onze mooie Belgische steden. Ga op citytrip, snuif verrijkende cultuur op, ontdek en dwaal rond in de oude straatjes van een mooie stad. Sluit de avond af voor een spetterend haardvuur. Een heerlijke uitgebreide brunch op zondag met een sprankelende Crémant de Lisennes (en het lief!) kan het winterse weekend in stijl vervolledigen.

bordeaux wijn vuur gezelligTip 2:  Relax in een tiny huis in ‘hygge’ stijl

Waarom eens geen weekend in een tiny house in Wallonië of juist over de Nederlandse grens, een mini & supergezellige cabine in de wijde natuur. De Denen hebben zelfs een specifiek woord voor deze levensstijl , hygge‘. Dit is het Deense woord voor ‘gezelligheid, knusheid’.

Het is de ideale plaats om eens ’traag’ te leven en alles on hold te zetten. Na een natuurwandeling kun je je koude wangen weer bijkleuren met een heerlijke Clairet wijn zoals de Clairet de Riou de Thaillas. Een ideale combinatie voor een deugddoend en rustgevend weekend.

bordeaux wijn clairet haardvuur

Tip 3: Weekendje weg met de kids

Verwen jezelf en de kids eens met een verblijf in een lekker verwarmde chalet.  Geniet van de schoonheid van de Belgische Ardennen. Enkele toffe en kindvriendelijke wandelingen zijn regio de Statte en de Hoëgne. De Ninglinspo kan je doen als je het iets uitdagender zoekt!  

Sluit deze sportieve familiedag af met een glaasje rood (zoals een Blaye Côtes de Bordeaux van Château Haut Grelot) dat jullie weer helemaal zal opwarmen (en een alcoholvrij drankje voor je brave kinderen 😉 ).

bordeaux wijn vuur gezellig

Tip 4: Fiesta met vrienden!

Nodig je vrienden uit bij jouw thuis en geniet van het gezellige samenzijn. Schotel hen enkele hartige snacks (toastjes met zalm en avocado zijn een ideale intro) voor met een lekker fris wit wijntje. Schakel daarna over op een intensere rode Bordeaux wijn zoals de Canon Fronsac van Château Canon.

bordeaux wijn feest vriendenEven tintelende conversaties verzekerd. De avond is nog lang niet voorbij…

En om het je nog gemakkelijker te maken, kan je kiezen uit de 70 wijnen van de Bordeaux Selectie 2018. Elk jaar komt een jury van professionele Belgische wijnspecialisten samen om meer dan 400 wijnen blind te proeven en vervolgens de wijnen uit te kiezen die de beste prijs-kwaliteitverhouding hebben. Bovendien zijn al deze wijnen verkrijgbaar aan prijzen tussen de 4 en 25 euro in supermarkten of wijnwinkels. Reden te meer om in alle rust te genieten!

DISCOVER MORE

Proef wijn in 1, 2, 3, … 4!

Bistro Bordeaux: Speculaasdessert van Nicolas Decloedt

Crémant de Bordeaux, het vloeibare goud voor tijdens de eindejaarsfeesten