Voetbal en wijn: een ‘match’ made in heaven
Food
juli 13, 2016

Voetbal en wijn: een ‘match’ made in heaven

Dit weekend is het zover:  de finale van het EK voetbal wordt gespeeld. Kijk jij de match samen met je vrienden? Maak het kijkplezier dan nóg groter met de lekkerste hapjes tijdens de rust. Wij geven je graag een beetje inspiratie met echte ‘finalehapjes’ van onze favoriete bloggers. Trust us, voor welke ploeg je ook supportert, je zal genieten!

België

Hoewel we onze rode duivels helaas niet zien spelen in de finale, doen we hen toch eer aan met een Belgische klassieker: frietjes. Wat denk je van heerlijke frietjes met een twist? Wij vallen als een blok voor deze pastinaakfrietjes: minstens even lekker, dubbel zo origineel en erg makkelijk te bereiden ook! Schenk er een pittige en fruitige witte Bordeaux zoals een Entre-deux-Mers bij en je waant je meteen in de zevende hemel!

Foto credit: Bye bye cheeseburger

Duitsland

Dankzij de goede combinatie tussen techniek en motivatie en hun overwinning tijdens het vorige WK is de Duitse ploeg een gevreesde tegenstander. Wij zetten hen graag even in de bloemetjes met een van hun bekendste gerechten: ‘Kartoffelsalat’. Dit traditionele gerechtje met aardappels, stukjes vlees, kleine uitjes en andere locale delicatessen eten we maar al te graag in combinatie met een gestructureerde en volle droge witte Bordeaux zoals een Graves of een Pessac-Léognan. Bei Tisch!

Foto credit: Made in Cooking

Italië

We vervolgen onze culinaire reis door Europa met een mediterraan topgerechtje uit Italië. Tijdens de rust genieten we van heerlijke kroketten met Bresaola: de ideale smaaksensatie voor iedereen die van fijne vleeswaren houdt. Wat we erbij schenken? We raden je een frisse en fruitige Bordeaux Rosé aan, salute!

Foto credit: Marine is cooking

 

Frankrijk

Cannelés zijn erg populair in Frankrijk. Deze originele delicatesse uit Bordeaux kennen we vooral als zoet hapje. Minder bekend, maar zeker niet minder lekker is zijn hartige variant. Om de match nog net iets spannender te maken, raden we je een licht pikante versie met chorizo aan. Overheerlijk met een soepele en fruitige rode wijn van de AOC Bordeaux. Zijn expressieve, fruitige aroma’s vormen immers een prachtige balans met de smaak van de chorizo.

  

Foto credit: Bistro de Jenna

 

DISCOVER MORE

Kerstshopping: ons verlanglijstje

Lunch bij Marc Medeville #1wijnmaker1recept

De wijnoogst: een beknopte handleiding