Wijn- en foodpairings

De herfsttafel van Clément & Mathilde

TARTE TATIN MET KASTANJECRÈME

TARTE TATIN MET KASTANJECRÈME

Voor 6 personen

VOORBEREIDING

45 min

BEREIDINGSTIJD

25 min

KLASSIEKE MATCH

Ruim baan voor de combinatie van texturen met deze zoete match: de zoetheid van de appel, de zoetheid van de kastanjecrème met een mooi contrast van aciditeit en zoetheid die deze mooie lekkernij voltooit.

ORIGINELE MATCH

Een combinatie die de smaakpapillen prikkelt en de aroma's van de wijn doet uitkomen! De appels en de zachte textuur van het nagerecht contrasteren schitterend met de aciditeit en de frisheid van dit nagerecht en geven er een feestelijke noot aan.

INGREDIËNTEN

1 kruimeldeeg
6 kookappels
100 g suiker
50 g boter
120 g kastanjecrème

Voorbereiding

Karamelliseer 100 g suiker in de tatin vorm, voeg de boter toe en roer deze met de karamel tot een homogeen mengsel. Leg er de in vieren gesneden appels in.

Bestrijk met kastanjecreme. Bedek met kruimeldeeg en prik er met een vork gaatjes in. Bak ongeveer 25 minuten in de oven op 180°C. Uit de vorm keren.

Clément Duport & Mathilde Curt

Af vanaf onze prille jeugd hebben we het geluk gehad om de producten van onze regio te ontdekken, proeven en appreciëren. Onze groenten gaan halen bij de boer, met de veehouders praten, de wijnmakers over hun wijn horen vertellen zijn voor ons dagelijks terugkerende dingen.

www.belle-campagne.fr