Ontmoeting met Nathalie Escuredo
Portretten
september 13, 2016

Ontmoeting met Nathalie Escuredo

Nathalie Escuredo, wijnmaakster en bedrijfsleidster van  Château Boutinet  vertelt ons over de Bordeaux rosé wijnen!
Waarom rijmt volgens u Bordeaux met Rosé ? 

Dankzij de koelte van de zee en onze opmerkelijke terroirs kunnen we frisse en subtiele, fruitige rosé produceren. Op ons domein in de Libournais organiseren we wandeltochten met tapas, in de schaduw van eeuwenoude eiken: een rosé-moment bij uitstek!

Wat zijn de favoriete druiven voor de Bordeaux rosé? 

Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Merlot  zijn de drie musketiers van de Bordeaux Rosé. Elk van hen voegt zijn eigen subtiele noot toe van frisheid, soepelheid en de bijzonder fruitige tonen van aalbes en aardbei. Het zijn wijnen om in hun prille jeugd te drinken.

Wat is uw fabricagegeheim?

Wijnbereiding door direct persen is het aangewezen procedé op basis van druiven met een donkere schil en wit sap. Vervolgens komt het aan op de maceratietijd in de pers, om de gewenste kleur te krijgen. Enkele uren zijn hiervoor voldoende. De perfecte timing van de oogst en de beheersing van de temperatuur zijn essentieel om de magische formule van de rosé te realiseren: fruitig, pittig en fris!

Waarbij drinkt u hem “s zomers het liefst?

Thuis maak ik zomerse sandwiches met krokant gebakken groenten, radijs en komkommer met een geitenkaasje om te smelten en besprenkeld met stukjes chorizo. Als dessert oogst een verrine van aardbeien met verse munt altijd veel succes bij mijn gasten.

DISCOVER MORE

Paaseitjes en wijn? – Zo geniet je ervan!

Bistro Bordeaux: Speculaasdessert van Nicolas Decloedt

Maak stoofvlees zo lekker als die van moeder – Belgium Loves Bordeaux !