Ontmoeting met Laetitia Ouspointour
Portretten
september 13, 2016

Ontmoeting met Laetitia Ouspointour

Laetitia Ouspointour van Château Vieux Mougnac Lussac Saint-Émilion presenteert ons deze heerlijk frisse wijnen!
Wat vindt u van de droge witte Bordeaux wijnen?

De pittige en fruitige droge witte wijnen zijn verrassend fris. Ze zijn afkomstig van 3 druivenrassen: de emblematische Sauvignon Blanc, de volle Sémillon en de aromatische Muscadelle. Wij maken deze wijnen sinds 1870 op ons 10 hectare grote domein volgens de traditionele methode van de wijnboeren. Ik ben de vijfde generatie op het domein en volg in de voetsporen van mijn grootmoeder en moeder.

Waar komen die frisheid en pittigheid van deze wijnen uit voort?

De invloed van de zee draagt bij aan deze eigenschappen evenals de karakteristieke smaak van de Sauvignon Blanc, die wij in de blend tot uiting brengen. In het voorafgaande stadium is onze aanpak het hele jaar gericht op regelmatige bewerking van de grond met traditionele ploegmethoden en op het zorgvuldig oogsten, om deze explosieve vruchtensmaak te accentueren. In de fase van de wijnbereiding blijft deze pittigheid dankzij de rijping in roestvrijstalen vaten behouden. 

Wat zijn de specifieke aroma”s van deze jonge wijnen?

Uiteraard citroen, grapefruit en exotische vruchten, maar ook perzik. Het hele palet brengt de frisheid en het fruit duidelijk naar voren. Deze wijnen moeten in hun prille jeugd gedronken worden.

Zijn de droge witte Bordeaux wijnen eerder geschikt als aperitief of bij schaal- en schelpdieren?

Een oestertentje aan het Bassin d’Arcachon blijft een vaste waarde, maar ik zal u een geheimpje verklappen: combineer de romige smaak van geitenkaas met de pittigheid van een droge witte Bordeaux wijn. En u heeft een perfecte balans tussen fris en lekker!

DISCOVER MORE

3 gerechten voor een witte Graves Bordeaux wijn!

3 gemakkelijke curryrecepten met Bordeaux wijnen

De 10de editie van het Bordeaux Fête Le Vin!