Zussen in het hartje van de wijngaarden
Portretten
augustus 10, 2016

Zussen in het hartje van de wijngaarden

Wijn maken, een mannenzaak? Welnee, die tijd is al lang voorbij. Vandaag vind je in Bordeaux meer en meer wijnkastelen met een vrouw aan het roer. Wij stellen je voor aan drie wijnbouwende zussenduo’s die met veel passie en plezier de leiding nemen in een Château in Bordeaux.

Sandrine en Cathy Heraud van Château Saint Christoly: hun verschillen maken hun sterkte

Sandrine en Cathy zijn sinds 2010 de trotse eigenaressen van Château Saint Christoly in het hartje van de Médoc. Toch was de wijnbouw niet hun eerste liefde. Waar Sandrine op achttienjarige leeftijd koos voor een literatuur- en theaterstudie, ontwikkelde Cathy een passie voor tractors. Het leek wel of de twee niet meer konden verschillen. Toch vonden elkaar in hun droom van een leven op het platteland en hun intrede in de wijnbouw was een feit. Vandaag maken hun verschillen hen net perfect complementair: Sandrine neemt het commerciële deel en de communicatie voor haar rekening, terwijl haar zus zich bekommert om het werk in de wijngaarden. 

“Onze wijngaarden zijn gebouwd met onze 4 handen!”

Favoriete degustatiemoment

«Voor ons is genieten van wijn onlosmakelijk verbonden met emotie. De beste wijnmomenten beleef je met familie of met je dichte vrienden.» – Sandrine

Zomerse foodpairing tip: onze Rosé Saint Bonnet is de perfecte zomerwijn. Deze speelse rosé is de ideale aperitief voor een zwoele avond, al doet hij het dankzij zijn aroma’s van aardbei en framboos ook erg goed bij lichte voorgerechtjes zoals gegrilde gamba’s.

 

Claudine, Marie-Caroline en Anne-Cécile Rozier van Château des Arras: liefde voor de wijngaarden en het erfgoed, tussen techniek en creativiteit

Samen met haar 2 dochters Marie-Caroline en Anne-Cécile staat Claudine Rozier aan het hoofd van het prachtige Château des Arras. Claudines liefde voor wijnbouw kwam er samen met de liefde voor haar man. Samen met hem leidde ze de 27 hactaren wijngaarden van Château des Arras. Wanneer haar man stierf, bleef de liefde voor de wijngaarden en gelukkig maar. Vandaag maakt ze met haar 2 dochters vol passie en kennis van zaken schitterende Bordeaux wijnen. Hun geheim? Een mix van creativiteit en puur technische kennis.

“Wij slaan de handen in elkaar om alles uit dit fantastische terroir te halen”

Favoriete degustatiemoment?

“Voor ons is het altijd een beetje speciaal als mensen onze wijnen voor het eerst ontdekken. Niets zo heerlijk als vrienden ontvangen in onze keuken en gezellig rond het haardvuur genieten van onze wijnen. Nog beter? Wijnproeven tussen de wijngaarden in de stralende zon, zalig!” – Marie-Caroline

Favoriete foodpairing tip: dankzij zijn volle aroma’s van rood fruit is onze Cuvée Elles – de signatuur wijn van Château des Arras – overheerlijk in combinatie met rood vlees. Wij raden je een stukje rundsvlees op de barbecue of een lekkere kaasplank met onze rode wijn aan!

Marie-Pierre en Emmanuelle Raguenot van Château des Tourtes: passie en diversiteit zijn de keywords voor klassewijnen

In 1997 namen de zussen Marie-Pierre en Emmanuelle een sprong in het diepe. Na een pittige cursus oenologie namen de teugels van Château des Tourtes over van hun ouders. Twintig jaar later verbouwen ze op 62 ha wijnen van zowel AOC Haut Médoc als AOC Blaye-Côtes de Bordeaux. Hun wijnen werden meer dan eens bekroond. Rood, wit, rosé en bubbels, wat de kleur ook is, Marie-Pierre en Emmanuelle maken het allemaal met heel veel passie!

“Wijn is een geschenk, net als onze klanten!”

Favoriete degustatiemoment ?

« Wijn komt het best tot zijn recht als je zijn smaak kan laten samenvloeien met de smaken van een heerlijke maaltijd. Een diner met aangepast wijnen en goed gezelschap, dat zijn momenten die je moet koesteren. » Emmanuelle

Zomerse foodpairing tip: onze Philippe Raguenot is erg delicate Crémant de Bordeaux met subtiele aroma’s van perzik. Deze feestelijke schuimwijn is de perfecte partner voor al je zomerse desserten. Geen fan van zoet? Hij doet het ook erg goed als aperitief!

DISCOVER MORE

Video 5

Video 6

Brunch en bordeaux, het perfecte duo