Belgium Loves Bordeaux

Ontdek het nieuwe seizoen van deze culinaire roadtrip door België met sterrenchef Marcelo Ballardin (Oak Gent) en topsommelier Jasper Van Papeghem ! In deze 5 nieuwe afleveringen gaat Marcelo telkens een gastronomische uitdaging aan. Jasper zoekt de ideale bordeauxwijn om deze uitdagingen tot een goed einde te brengen.

EP 01 - Maak sushi op Vlaamse wijze @Vistrap

In deze eerste aflevering zoeken we de connectie op tussen de noordzee en de frisse wijnen afkomstig uit de streek dichtbij de Atlantische oceaan. We verbinden ook het exotische idee van sushi met een Vlaamse touch. Sterrenchef Marcelo gaat de uitdaging aan en introduceert rode biet in sushi terwijl onze topsommelier Jasper Van Papeghem een droge witte en frisse roséwijn voorstelt om deze sushi op een elegante manier aan te vullen.

EP 02 - Combineer pâtisserie met bordeauxwijnen @Zuut

Vandaag zullen de zoetebekjes onder ons hun hart kunnen ophalen! De uitdaging van vandaag is: combineer Belgische patisserie met wijn. Marcelo en Jasper brengen patissier Pieter een bezoekje in zijn winkel Zuut in Leuven. Samen brengen ze Belgische soezen naar een hoger niveau in combinatie met 2 heerlijke bordeauxwijnen. Ras El Hanaut in een dessert? Marcelo laat je soezen proeven zoals je je ze nog nooit ervaren hebt… Jasper gaat deze keer voor een crémant de Bordeaux en een prachtige Sauternes.

Wie is Marcelo Ballardin
en Jasper Van Papeghem?

Jasper van Papaghem is een gepassioneerde topsommelier. Hij was jaren aan het werk als sommelier in sterrenrestaurant de Jonkman **. Hij behaalde verschillende hoogstaande prijzen in de wijnwereld waaronder beste sommelier van België 2017-2018. Hij heeft een grote affiniteit met de bordeauxstreek en introduceert je met plezier en passie in de wondere wijnwereld. 

Marcelo Ballardin is een gedreven sterrenchef met Italiaans Braziliaanse roots. Hij baat twee restaurants uit in Gent, waarvan Oak * en Door 73. De gerechten van OAK zijn hedendaags en geïnspireerd door verschillende internationale invloeden. Je kent hem ook van op tv van “mijn restaurant” met Sergio Herman en Mastercooks. 

Ontdek de producenten en de wijnleveranciers van alle afleveringen !