Wijn- en foodpairings

De herfsttafel van Clément & Mathilde

GEBAKKEN BOLETEN MET EEN ESPUMA VAN VERS GEROOSTERD BROOD

GEBAKKEN BOLETEN MET EEN ESPUMA VAN VERS GEROOSTERD BROOD

Voor 6 personen

VOORBEREIDING

20 mn

BEREIDINGSTIJD

24 uur rusttijd

KLASSIEKE MATCH

Een fluweelzachte combinatie! De tanninerijke structuur van de wijn wordt in balans gehouden door de zijdeachtige en vette textuur van de boleten.

ORIGINELE MATCH

De subtiliteit van de rijping op vat van de droge witte Pessac Léognan wijnen zorgt voor een mooie aromatische weerklank met de geroosterde noten van het brood en de boleten. Een originele en elegante combinatie!

INGREDIËNTEN

1,5 kg boleten of wilde paddenstoelen
3 l melk
800 g geroosterd brood
250 g slagroom
Zout
Espelette peper
Fijngehakte peterselie met knoflook

Voorbereiding

Laat 800 g geroosterd brood een nacht weken in 3 l melk. Door een zeef drukken om 750 g vloeistof te krijgen. Voeg 250 g slagroom toe en breng op smaak met zout en Espelette peper. Doe het mengsel over in een sifon en breng onder druk met 2 gaspatronen.

Maak 1,5 kg boleten schoon en snijd ze in grove stukken. Bak ze in een koekenpan met een klontje eendenvet (of boter). Voeg het peterseliemengsel toe. Schik de paddenstoelen op het bord en spuit er met de sifon espuma van geroosterd brood naast.

Clément Duport & Mathilde Curt

Af vanaf onze prille jeugd hebben we het geluk gehad om de producten van onze regio te ontdekken, proeven en appreciëren. Onze groenten gaan halen bij de boer, met de veehouders praten, de wijnmakers over hun wijn horen vertellen zijn voor ons dagelijks terugkerende dingen.

www.belle-campagne.fr