Wijn- en foodpairings

De herfsttafel van Clément & Mathilde

CARPACCIO VAN ZEEDUIVEL GEMARINEERD IN KORIANDER, KNOFLOOK, BIESLOOK EN OLIJFOLIE

CARPACCIO VAN ZEEDUIVEL GEMARINEERD IN KORIANDER, KNOFLOOK, BIESLOOK EN OLIJFOLIE

Voor 6 personen

VOORBEREIDING

30 min

BEREIDINGSTIJD

24 uur rusttijd

KLASSIEKE MATCH

De elegantie van de droge Graves Blanc harmonieert perfect met de fijne textuur van de zeeduivel, terwijl de grassige aroma's van het gerecht worden versterkt door de Sauvignon Blanc.

ORIGINELE MATCH

Een meer pittige match met een zoete wijn die een zachte en ronde noot toevoegt aan het gerecht en die de harmonie van de texturen voorop stelt.

INGREDIËNTEN

1 kg zeeduivel
olijfolie
1 bol knoflook
bieslook
koriander
grof zeezout
Espelette peper

Voorbereiding

Prepareer de zeeduivel (verwijder alle vellen van de vis). Leg de vis in een kom, bedek hem met grof zeezout en laat 10 min rusten om het vlees te verstevigen. Spoel de vis goed af onder stromend water. Leg de zeeduivel op vershoudfolie.

Bedek de zeeduivel met olijfolie, bieslook, koriander en gehakte knoflook en bestrooi met Espelette peper. Rol de zeeduivel strak in de vershoudfolie. Laat een nacht marineren. In dunne plakjes snijden en serveren.

Clément Duport & Mathilde Curt

Af vanaf onze prille jeugd hebben we het geluk gehad om de producten van onze regio te ontdekken, proeven en appreciëren. Onze groenten gaan halen bij de boer, met de veehouders praten, de wijnmakers over hun wijn horen vertellen zijn voor ons dagelijks terugkerende dingen.

www.belle-campagne.fr