Wijn-en foodpairings

De kaasschotel

Verrassingsfeest

Verrassingsfeest

Voor 6 personen

VOORBEREIDING

25 min

KLASSIEKE MATCH

With this tasty Alpine cheese the go-to pairing is a refreshing fruity dry white – anything labeled Bordeaux Blanc will do the trick – but look for a little more Semillon in the blend add a delicious complementing texture to this cheese snack – or a dry white from the Côtes such as Blaye or Francs with some spicy Sauvignon Gris will also work perfectly.

ORIGINELE MATCH

Originele pairing: Een rode Saint-Emilion waarbij rechteroever Merlot dominant is zorgt voor iets smaakvol en wat anders. De rijke, vlezige tannines en mengelmoes van fruitsmaken zorgen voor een heerlijk contrast met de koude komkommer en de nootachtige, zoute smaak van de kaas.

INGREDIËNTEN

- 1 komkommer
- 1 droge worst
- 1 gerookte tomme de Savoie

Preparation

Snij de kaas in plakjes Snij de komkommer in fijne schijfjes Snij de worst in fijne schijfjes Snij de schijfjes worst in twee halven

Schik aan beide zijkanten van de plakjes kaas een half schijfje worst. Als de schijfjes worst goed tegen de kaas geplaatst zijn hou ze dan vast met een fijn schijfje komkommer.

Roland Barthélemy

Roland Barthélemy is meester-kaasmaker. Hij heeft zijn diensten verleend aan vijf Franse presidenten en werd in 2014 bekroond met de World Cheese Award voor zijn uitzonderlijke bijdrage tot de kaaswereld. Als President van het Internationale Gilde der Kaasmakers reist hij de wereld rond om rauwmelkse kaas en de diversiteit van het kaaserfgoed te laten erkennen.

rolandbarthelemy.com