Wijn- en foodpairings

De feestelijke tafel van menue. & Slice of Pai

Wafels van bataten met Comté, ricotta met wasabi en zalmeitjes

Wafels van bataten met Comté, ricotta met wasabi en zalmeitjes

Voor 4 personen

VOORBEREIDING

30 min

BEREIDINGSTIJD

30 minuten voor de bataten en het deeg / ongeveer 5 minuten voor de wafels afhankelijk van het apparaat

KLASSIEKE MATCH

Een volle combinatie die alle ingrediënten van deze wafels zonder uitzondering tot hun recht laat komen. Een quasi perfecte match!

ORIGINELE MATCH

Ruim baan voor het contrast om dit gerecht luister bij te zetten: de Sauternes zal het hoofd weten te bieden aan de krachtige smaak van de wasabi en het gejodeerde karakter van de zalmeitjes.

INGREDIËNTEN

400 g bataten (zoete aardappels)
300 g meel
3 eieren
boter
40 cl melk
een eetlepel rijspoeder
50 g Comté
1 potje zalmeitjes of lumpkuit (imitatiekaviaar)
500 g ricotta
wasabi in een tube

Voorbereiding

Schil de bataten en snijd ze in stukjes. Kook ze 15-20 minuten in kokend water, totdat ze van de punt van een mes afglijden. De gare bataten afgieten en tot een puree mixen. Voeg geleidelijk het meel, de rijspoeder, de melk en de eieren en tot slot de gesmolten afgekoelde boter toe aan de puree, totdat u een gladde massa heeft.

Bak de wafels in een wafelijzer totdat ze mooi bruin zijn. Meng de wasabi met de ricotta tot een licht pikant mengsel. Garneer met een lepeltje lumpkuit, een lepeltje ricotta-wasabi mengsel en een plukje kiemgroente.

Adélaïde Potherat & Joann Pai

In de keuken geeft Adelaïde, de energieke en uiterst dynamische oprichtster van menue., een opgewekte noot aan haar verrassende recepten met originele combinaties. Wat de foto's betreft, is het Joann die met haar overheerlijke visuele stijl de gerechten van menue. in scène zet en tot hun recht laat komen.

www.sliceofpai.com