#discoverbdx tijdens een wijncursus op maat
Onderwijs
juli 12, 2016

#discoverbdx tijdens een wijncursus op maat

Foto credit: CIVB

1. Leergierige student

Jij bent jong en je wil wat: meer weten over wijn. Spring dan op de Best of Bordeaux bus (BOBB); een initiatief van de stad, de wijnbouwers en de wijnschool van Bordeaux. De busrit neemt een halve dag in beslag en neemt je mee naar twee wijndomeinen. De domeinen wisselen geregeld, zodat er voor ieder wat wils is.

2. Wereldse wijntoerist

“Ik ga op reis en ik neem mee terug …”

Lekkere food- en wijnweetjes, da’s jouw antwoord. Als jij een land bezoekt, verdiep jij je niet alleen in de cultuur maar ook in de keuken. Voor velen is oenotoerisme Chinees, voor jou is het Frans voor wijntoerisme en de uitgelezen kans om Bordeaux (nl. de streek én de wijn) op een interactieve manier te leren kennen tijdens een van de vele summer schools, workshops of open days die de regio organiseert.

3. Slimme wijnfan(aat)

Van begin juli tot eind september kan jij je wijnkennis aanscherpen tijdens een kennismakingsworkshop van twee uur. Op het menu? Het terroir en klimaat van Bordeaux, wijn maken en blenden op basis van de verschillende druivensoorten en – last but not least – proeftechnieken van een droge witte wijn, twee rode wijnen en een zoete witte wijn. Voor gevorderde wijnkenners staan er intensieve workshops op de agenda.

DISCOVER MORE

3 picknickideeën om alles uit je zomer te halen

Bordeaux met de fiets: een weekendje fietsen door de wijngaarden

Ontdek het wijnjaar 2020 !