2019 – Een evenwichtig wijnjaar

Wijnjaar 2019 is ontstaan in gunstige klimaatomstandigheden in Bordeaux. Toch werden de wijnproducenten ook dit jaar weer geconfronteerd met de grillen van het klimaat en moesten ze bij elke fenologische fase van de wijngaard extra alert zijn. Maar uiteindelijk bleek het weer milder dan de afgelopen drie jaar.

RODE WIJN

In de vroegst rijpe zones begon de oogst van de Merlot halverwege september. In de week van 23 t/m 27 september werd ook in de rest van het gebied geoogst en begon de pluk van de Cabernet Franc en Cabernet Sauvignon. Wijnjaar 2019 is van goede kwaliteit, met een fraai potentieel. In een jong stadium zijn deze wijnen soepel en evenwichtig, met weinig alcohol. Het zijn gestructureerde wijnen met een goed ontwikkelingspotentieel. Bovendien bezitten ze een prachtige, donkerrode kleur.

DROGE WITTE WIJN

Wijnjaar 2019 is van uitzonderlijke kwaliteit, met een zeer fraai evenwicht, veel frisheid en een mooie zuurgraad. De oogst van de droge witte wijn en de witte Crémant is eind augustus begonnen met de pluk van de Sauvignon in de vroegst rijpe zones. In de eerste week van september startte de pluk in de rest van het gebied.

LIKEURWIJN

De botrytis (edelrot die zich ontwikkelt dankzij de vochtigheid, nodig om likoreuze wijnen te kunnen maken) verscheen pas laat in het jaar. Vanaf de tweede week van oktober konden de wijnproducenten zeer mooie, zuivere en elegante druiven met een fraaie frisheid oogsten. De, uitsluitend handmatige, oogst ging snel en vereiste de inzet van veel plukkers in een korte tijd.

ROSÉ

De ROSÉS zijn kristalhelder, fijn en fruitig, met een fraaie afdronk. Ook de CLAIRETS, met een diepe frambozenrode kleur, zijn fris en fruitig.

ONTDEK MEER

Druivenrassen

ONS TERROIR

Klassen

ONS TERROIR

Zoete wijnen uit Bordeaux!

Krant