Wijn- en foodpairings

De herfsttafel van Clément & Mathilde

GEPOCHEERDE PEER MET ROZEMARIJN, BRETOENS KOEK, YOGHURTIJS EN BRUINE BOTER.

GEPOCHEERDE PEER MET ROZEMARIJN, BRETOENS KOEK, YOGHURTIJS EN BRUINE BOTER.

Voor 6 personen

VOORBEREIDING

1 uur

BEREIDINGSTIJD

20 min

KLASSIEKE MATCH

Een mooie harmonie van aroma's! Door de combinatie met een liquoreuze witte wijn, rijk aan aroma's van wit fruit, worden de peren gesublimeerd!

ORIGINELE MATCH

Een luchtige combinatie door de aciditeit van de Crémant met zijn frisse noten van wit fruit! De peren, het ijs en de koek komen perfect tot hun recht door deze feestelijke match!

INGREDIËNTEN

4 peren
4 bolletjes yoghurtijs
50 cl suiker
4 takjes rozemarijn
10 g boter
2 eierdooiers
80 g suiker
80 g zachte boter
140 g meel
6 g rijspoeder

Voorbereiding

Voor de Bretonse koek: Klop de eierdooiers met de suiker tot een schuimige witte massa. Schep de boter erdoor, gevolgd door het meel vermengd met de rijspoeder. Vorm een rol van het deeg. Wikkel deze in vershoudfolie en leg hem ongeveer 2 uur in de koelkast. Snijd de deegrol in dikke plakken en leg deze in mini-taartvormpjes. Bak ze 15 minuten bij 170°C.

Voor de peer: Maak een gearomatiseerde siroop met de suiker, het water en de rozemarijn. Zodra de siroop genoeg getrokken is, de geschilde peren 20 minuten op laag vuur in de siroop pocheren. Laat de boter smelten totdat deze bruin (hazelnootkleurig) is. Breek de Bretonse koek op de bodem van het bord, leg er een hele peer op met het bolletje ijs en giet de warme bruine boter eroverheen.

Clément Duport & Mathilde Curt

Af vanaf onze prille jeugd hebben we het geluk gehad om de producten van onze regio te ontdekken, proeven en appreciëren. Onze groenten gaan halen bij de boer, met de veehouders praten, de wijnmakers over hun wijn horen vertellen zijn voor ons dagelijks terugkerende dingen.

www.belle-campagne.fr