Wijn- en foodpairings

De feestelijke tafel van menue. & Slice of Pai

KALKOENROLLADE MET CRANBERRIES

KALKOENROLLADE MET CRANBERRIES

Voor 6 personen

VOORBEREIDING

30 min

BEREIDINGSTIJD

1 uur voor de rollade + 10-15 minuten voor de saus

KLASSIEKE MATCH

De malsheid van het vlees vormt een subtiele combinatie met een soepele en fruitige Bordeaux rouge en een weerklank met de fruitige smaak van de cranberries.

ORIGINELE MATCH

Een liquoreuze wijn en wit vlees, een geslaagde combinatie van zachte smaken en texturen.

INGREDIËNTEN

1 kg kalkoenrollade
200 g cranberries
30 cl witte wijn
4 sjalotten
enkele blaadjes salie
50 gr boter om in te bakken

Voorbereiding

Neem het vlees 1 uur van tevoren uit de koelkast, om goed mals vlees te krijgen en schuif de salieblaadjes tussen het vlees en het om de rollade gewikkelde vetspek. Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de rollade in een koekenpan in de hete boter snel rondom bruin. Leg de rollade in een ovenschotel. Fruit vervolgens de knoflook en de sjalotten totdat ze zacht zijn. Afblussen met de witte wijn en over de rollade verdelen.

Zet de schotel 1 uur in de oven en in die tijd de rollade regelmatig keren en met het braadvocht begieten. Laat ondertussen de gedroogde cranberries weken in een kom warm water om ze te rehydrateren. Zet aan het eind van de oventijd de thermostaat op 50°C, giet het braadvocht uit de schotel over in een steelpan en voeg de cranberries met het weekwater toe. Laat het geheel inkoken tot een mooie rode saus. Snijd de rollade in dunne plakken, schik ze op een schotel en schenk de saus erover.

Adélaïde Potherat & Joann Pai

In de keuken geeft Adelaïde, de energieke en uiterst dynamische oprichtster van menue., een opgewekte noot aan haar verrassende recepten met originele combinaties. Wat de foto's betreft, is het Joann die met haar overheerlijke visuele stijl de gerechten van menue. in scène zet en tot hun recht laat komen.

www.sliceofpai.com