Wijn- en foodpairings

De feestelijke tafel van menue. & Slice of Pai

KABELJAUWSTEAK MET KOKOSMELK, CITROENGRAS, KAFFIR LIMOENBLAADJES EN RODE UI

KABELJAUWSTEAK MET KOKOSMELK, CITROENGRAS, KAFFIR LIMOENBLAADJES EN RODE UI

Voor 4 personen

VOORBEREIDING

15 minuten / 2 uur or een hele nacht marineren

BEREIDINGSTIJD

20 min

KLASSIEKE MATCH

Over de hele linie een akkoord van citrusvruchten met deze fruitige en aromatische Bordeaux Sauvignon Blanc, die de kabeljauw tot de adelstand verheft.

ORIGINELE MATCH

Durf het contrast aan met een ronde en gestructureerde rode wijn! Een subtiele combinatie met dit recept van kabeljauw met kokosmelk.

INGREDIËNTEN

4 dikke kabeljauwfilets van 150 g met vel
1 grote rode ui
1 blikje kokosmelk
1 stengel citroengras (sereh)
6 kaffir limoenblaadjes (djeroek poeroet)
zout
peper
olijfolie

Voorbereiding

Marineer de kabeljauwsteaks minstens 2 uur of vanaf de avond tevoren (de marinade trekt dan nog beter in) in een ovenvaste schotel met de dun gesneden ui en citroengras, de kokosmelk, de kaffir limoenblaadjes en een scheutje olijfolie.

Verwarm de oven voor op 100°C. Zet de schotel met de vis en de marinade ongeveer 25 minuten in de oven totdat de vis een parelmoerglans heeft. Zo snel mogelijk opdienen of de vis warm houden bij een temperatuur van 50°C.

Adélaïde Potherat & Joann Pai

In de keuken geeft Adelaïde, de energieke en uiterst dynamische oprichtster van menue., een opgewekte noot aan haar verrassende recepten met originele combinaties. Wat de foto's betreft, is het Joann die met haar overheerlijke visuele stijl de gerechten van menue. in scène zet en tot hun recht laat komen.

www.sliceofpai.com